Intel heeft voor studenten een hybride systeem ontwikkeld met de mobiliteit van een tablet en de prestaties van een laptop. Ideaal voor educatieve doeleinden.

Intel komt met een educatieve hybride computer die speciaal ontwikkeld is voor studenten. De Education 2 in 1 heeft de mobiliteit van een tablet, maar de kracht en prestaties van een laptop. Tevens is het makkelijk externe apparatuur aan te sluiten, zoals een vergrootglas of een temperatuursensor.

Met een druk op de knop transformeer je de Education 2 in 1 van een laptop om verslagen op te maken in een tablet om mee op pad te nemen, of gegevens te verzamelen voor een project.

 

De behuizing is erg stevig, zodat de computer tegen een stootje kan. Een val van ongeveer 70 centimeter is geen probleem. Net zo min als een beetje water of stof.

Specificaties
De Intel Education 2 in 1 heeft twee camera"s. Een aan de voorzijde en een aan de achterkant. Dit nodigt uit om onderzoeken vast te leggen. Daarnaast is het mogelijk het scherm achterstevoren vast te zetten, zodat degene aan de andere kant van de laptop mee kan kijken.

Het systeem draait op Windows 8.1 en wordt aangedreven door een quadcore Atom Z3740D-processor. De batterij gaat bijna acht uur mee in tabletvorm. 

Extra tools
Waardoor de Education 2 in 1 pas echt interessant wordt zijn de verschillende tools die je op het hybride systeem kunt aansluiten. Het vergrootglas, dat je over de camera schuift, werkt goed samen met de Intel Education Software Suite. Daarnaast is er een temperatuursensor verkrijgbaar

Intel hoopt het enthousiasme van de studenten te stimuleren door alles zo toegankelijk te maken. Ze moedigen gebruikers aan om te experimenteren met verschillende tools en onderzoeken.

John Galvin van Intel is zeer te spreken over de Education 2 in 1. “Studenten hebben een tablet wanneer ze dat willen, maar beschikken over een laptop wanneer het nodig is”, zegt hij. “Hierdoor krijgen docenten de flexibiliteit om de studenten een interactieve leerervaring te geven.”