Nieuws

Windows Phone 8.1 is beschikbaar voor ontwikkelaars

Je kunt vanaf vandaag de nieuwste versie van Microsofts mobiele OS installeren. Als je een ontwikkelaarsaccount hebt, tenminste.

Wie brandt van nieuwsgierigheid naar Windows Phone 8.1 kan er nu zijn handen op leggen. Als je tenminste voldoet aan de nodige vereisten.

De nieuwe versie 8.1 is vanaf vandaag beschikbaar via het Windows Phone Preview for Developers-programma. Het doel van dat programma is om ontwikkelaars de kans te geven om hun Windows Phone-apps al vroeg te laten proefdraaien op de nieuwe editie van het OS.

[related_article id=”161452″]

Denk dus wel twee keer na voor je deze preview installeert op je standaard-gsm: deze update doet je overgebleven garantie onherroepelijk vervallen. Het is veel verstandiger om hiervoor een unlocked toestel te gebruiken, dat je specifiek bewaart voor het testen van apps. Op deze webpagina van Microsoft kan je in detail lezen hoe je een Windows Phone-toestel moet registreren als ontwikkelaarstoestel.

Om gebruik te kunnen maken van Windows Phone 8.1 zal je een app-ontwikkelaarsaccount moeten aanvragen, wat je 19 dollar per jaar kost als individu en 99 dollar per jaar als bedrijf. Je kunt je ook registreren als developer op Microsofts App Studio-pagina, waar je je eigen project kan creëren.

De pagina Windows Phone Preview for Developers geeft je dan toegang tot de pre-release-updates voor Microsofts mobiele OS.

Windows Phone 8.1 werd voorgesteld op Microsofts Build-conferentie eerder deze maand en krijgt heel wat nieuwe features mee. Zo krijgt het Start-scherm een make-over, en komen er een Action Center-notificatieruimte en een spraakgestuurde assistent onder de naam Cortana bij. Het OS zal in de komende maanden beschikbaar worden voor bestaande Windows Phone-toestellen. Vanaf het einde van deze maand zullen nieuwe toestellen worden gelanceerd met 8.1 aan boord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business