Nieuws

Office Online beschikbaar in Chrome Web Store

Microsoft maakt de gratis webversies van Word, Excel, Powerpoint en Onenote beschikbaar in de Chrome Web Store.

Microsofts Office Online – voorheen Office Web Apps – komt naar de Chrome Web Store.

De gratis webversies van Word, Excel, Powerpoint en Onenote zijn al enige tijd beschikbaar in de browsers Chrome, Internet Explorer en Safari, maar Microsoft gaat nu een stap verder door gebruikers de apps te laten toevoegen aan de Chrome App-launchers.

[related_article id=”161452″]

Hierdoor kan men "nieuwe Office-documenten aanmaken met één enkele klik op je bureaublad", volgens een Office-blogpost op 14 april. In eerste instantie zijn alleen Word Online, Powerpoint Online en Onenote Online beschikbaar. Excel Online volgt op een later tijdstip.

Extra aanpassingen
Uit de blogpost is tevens op te maken dat Microsoft nog wat extra aanpassingen doorvoert in Office Online. Zo krijgt Excel Online de mogelijkheid om nieuw commentaar in te voegen of bestaand commentaar te bewerken of te verwijderen.

Ook verbetert Microsoft de ondersteuning voor bestanden met VBA (Visual Basic voor Applicaties). Het stelt gebruikers daardoor in staat om VBA-spreadsheets te openen zonder de code te verwijderen of kapot te maken.

Excel Online beschikt vanaf nu over de Tell Me-functie om gebruikers te helpen bij het vinden van relevante opdrachten in een dropdownlijst, op dezelfde manier als Word Online dat doet.

Versimpelde functies
Microsoft voegt aan Word Online de mogelijkheid toe commentaar te geven in het document. Dit stelt gebruikers in staat commentaar te geven en tegelijkertijd wijzigingen door te voeren samen met coauteurs. Het invoegen van voet- en eindnoten is versimpeld.

Powerpoint Online krijgt een update zodat de lay-out van de dia"s tijdens het bewerken meer lijkt op het eindresultaat. Daarnaast wordt de Tell Me-functie ook in deze app ingevoerd.

Uiteraard ontvangt ook Onenote Online de laatste updates plus printondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business