Nieuws

Google koopt dronemaker Titan Aerospace

Google troeft Facebook af in de overname van het startende bedrijf Titan Aerospace. De internetgigant wil de drones voornamelijk inzetten voor Maps en Earth.

Er zijn mensen die beweren dat de toekomst van de technologie (of in ieder geval de plek waar geld te verdienen is) in de software ligt, maar je moet hardware zeker niet uitvlakken: van 3D-printers tot drones.

Vooral dat laatste onderwerp kan rekenen op veel aandacht van de media, analytici en in toenemende mate de dagelijkse consument. Dit kan uit interesse zijn, maar wellicht ook uit een bepaalde vorm van angst.

[related_article id=”158901″]

Interessante deal
Het lijkt erop dat Google bezig is zijn eigen dronemacht uit te breiden met de aankoop van een nieuw bedrijf. Volgens The Wall Street Journal (WSJ) heeft de internetgigant een bod gedaan op Titan Aerospace.

De deal is om verschillende redenen interessant, van de gebruikte techniek tot de sociale implicaties tot de zakelijke handelingen van de betrokken partijen.

Onbemande robots
De dronefabrikant uit New Mexico specialiseert zich in hoogvliegende satellieten. Het artikel in de WSJ suggereert dat Google deze onbemande robots voornamelijk gaat gebruiken voor Maps, Earth en andere projecten die luchtbeelden nodig hebben.

Google heeft de deal officieel nog niet bevestigd, maar alles wijst erop dat het huidige team in New Mexico aanblijft. 

De plotselinge stap naar robotica wordt sinds eind vorig jaar aangevoerd door Andy Rubin, de bedenker van Android. In december nam Google Boston Dynamics over, een bedrijf met een aantal robots geïnspireerd op dieren.

Facebook
Google was overigens niet het enige bedrijf met interesse in Titan Aerospace. Naar verluidt was Facebook enkele weken geleden ook bezig met een eventuele overname van het robotbedrijf.

Het sociale netwerk zet nu volledig in op zijn eigen droneproject in het nieuwe Connectivity Lab, eind maart geïntroduceerd in een blogpost door CEO Mark Zuckerberg.

Internet over de hele wereld
Het Connectivity Lab werkt momenteel aan een systeem om internet over de hele wereld – in elke uithoek – beschikbaar te maken. Het talententeam dat hierachter zit wil dit bereiken met vliegtuigjes die voor lange tijd in de lucht kunnen blijven en satellieten die dicht bij de aarde cirkelen.

Een dergelijke operatie werd tot enkele jaren, misschien zelfs maanden geleden onmogelijk geacht. Dat is waar de onbemande robots om de hoek komen kijken. Het idee is dat deze drones op grote schaal kunnen bijdragen aan de infrastructuur en ook op andere manieren ondersteuning kunnen bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business