Nieuws

Superlange USB-kabel van glasvezel

Corning introduceert USB-kabels van glasvezel. De kabels zijn sneller en tot tien keer langer dan traditionele exemplaren.

Corning wil aan iedereen die dacht dat er weinig verschil bestaat tussen USB-kabels het tegendeel bewijzen. Het bedrijf brengt daartoe een USB3.0-kabel op de markt die is gemaakt van glasvezel in de plaats van het traditionele koper.

Glasvezel brengt tal van voordelen met zich mee. Cornings kabel is de helft dunner dan gewone kabels en weegt 80 procent minder. De transfersnelheid is niet min: vijf gigabits per seconde. Het grootste verschil met oude USB-kabels is misschien wel de maximumlengte. Waar een klassieke USB-verbinding kwaliteitsverlies ondervindt na drie meter behoudt de glasvezelkabel van Corning zijn maximale transfersnelheid tot op niets minder dan dertig meter.

Het bedrijf denkt dat er heel wat vraag zal zijn naar de nieuwe kabels, omdat de toepassingen breed zijn. Zo kan je een pc met allerhande luide randapparatuur verbinden die in een andere kamer staat. Corning mikt vooral op kantooromgevingen en de medische wereld, maar ook als thuisgebruikers schept de kabel nieuwe mogelijkheden voor de inrichting van je IT-infrastructuur.

Aan al dat moois is natuurlijk een prijskaartje verbonden. De tienmeterversie is online te koop via onder meer de Amerikaanse website van Amazon en kost 109,99 dollar, exclusief verzending. Kabels tot en met dertig meter volgen later dit jaar. Cornings snelle en lange kabels zijn compatibel met zowel USB 3.0 als 2.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business