Nieuws

Belgische selfie-app Frontback nu ook op Android

De populaire foto-app Frontback maakt de overstap van iOS naar Android.

De populaire iOS-app Frontback zet na acht maanden de stap naar Android.

Frontback tilt de selfie naar het volgende niveau door automatisch een collage te maken van beelden van de camera"s aan de voor- en achterkant van je smartphone. Je mag zelf raden waar de naam van de app vandaan komt. Het concept is eenvoudig, maar spreekt blijkbaar erg aan.

[related_article id=”161563″]

De app is het geesteskind van ene Frederic della Faille. De Belg kreeg het idee toen zijn plan om een andere sociale fotoapp te ontwikkelen faalde. Intussen is della Faille directeur van zijn eigen bedrijfje in San Francisco en haalde hij al 3,2 miljoen dollar aan investeringsgeld binnen. Inderdaad, de selfiebusiness is een miljoenenbusiness.

Frontback is gratis te downloaden via de Play Store en heeft dezelfde functies als op de iPhone, met één verschil. Op Android krijgt de app een offlinemodus. Het blijft wel nog steeds de bedoeling om je selfiecollages online te delen met vrienden en de rest van de wereld. Je kan gedeelde beelden van anderen eenvoudig liken en op het hoofdscherm van de app heb je toegang tot een overzicht van de populairste inzendingen.

Frontback is eenvoudig in gebruik en heeft enkele leuke functies. Zo kan je gebruikmaken van een timer en pas je met eenvoudige veegbewegingen de volgorde van de foto’s en hun oriëntatie aan.

De app telt momenteel al meer dan een miljoen gebruikers, die de afgelopen maand alleen al meer dan zeventien miljoen foto’s deelden. Dat Frontback niet door de minsten gebruikt wordt, bewijst het in de kijker gezette beeld van vandaag: de selfie is afkomstig van rapper Snoop Dogg (of Lion of Zilla, dat valt minder onder ons veld van expertise hier), die het duidelijk naar z’n zin heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business