Nieuws

Google+-baas verlaat Google

Vic Gundotra, verantwoordelijk voor Googles sociale netwerk Google+, heeft aangekondigd dat hij per direct het bedrijf verlaat.

Vic Gundotra, de man die de laatste jaren bij Google verantwoordelijk was voor het sociale netwerk Google+, heeft aangekondigd dat hij het bedrijf per direct verlaat.

De Google-topman maakte het nieuws zelf bekend via een bericht op Google+, maar bleef vaag over de achterliggende reden van zijn vertrek. Naar verluidt zou hij problemen hebben gehad met het management bij Google. Gundotra was bijna 8 jaar aan het werk bij Google, na een periode van 16 jaar bij Microsoft. Wat hij na zijn vertrek gaat doen, is voorlopig nog niet bekend.

[related_article id=”158901″]

Via zijn eigen Google+-post bedankt CEO Larry Page Gundotra voor zijn inzet en belangrijke rol in de opbouw van het sociale netwerk. Gundotra speelde ook een belangrijke rol in de introductie van turn-by-turn navigatie in Google Maps en het verbeteren van de relaties met ontwikkelaars.

Page sluit zijn bericht af met de boodschap dat Google ook na het vertrek van Gundotra Google+ zal blijven verbeteren. Gundotra wordt opgevolgd door David Besbris, die reeds betrokken is bij de ontwikkeling van het sociale netwerk. Google+ werd in 2011 opgericht en telt ondertussen meer dan 1 miljard geregistreerde profielen, al is maar een derde daarvan op maandelijkse basis actief.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business