Nieuws

Paardrijden in je huis met Oculus Rift

Waan je op een echt paard dankzij een samenwerking tussen een Japanse paardrijsimulator, de Oculus Rift en een ventilator.

Toepassingen voor de virtuelerealiteitsbril Oculus Rift blijven als paddenstoelen uit de grond schieten. Hoewel het toestel nog in ontwikkeling is, bestaan er al heel wat virtuele ervaringen, en blijkbaar wordt er ook al druk gewerkt aan randapparatuur. En die randtoestellen zijn niet de minste.

Op een evenement georganiseerd door videostreamingsites in, waar kan het ook anders, Japan, konden geïnteresseerden paardrijden op Hashilus. Hashilus is een paardrijdsimulator die je samen met de Oculus Rift en een ventilator het gevoel geeft dat je een echte cowboy bent. Onze collega’s van de Japanse versie van Engadget testten het ding uit.

[related_article id=”160734″]

De simulator bootst de bewegingen van een paard na, terwijl de Oculus Rift ervoor zorgt dat je het dier ziet, en dat je 360 graden kan rondkijken op de steppes waar je doorracet. De ventilator blaast als kers op de taart een fris briesje in je gezicht om de sensatie van snelheid compleet te maken.

Voorlopig kiest het virtuele paard zelf waar het gaat, en kan je dus niet sturen. Via een controller die veel weg heeft van een tamboerijn krijg je wel controle over de snelheid. De oprichter ven Oculus Rift, Palmer Luckey, waagde zich aan een ritje en leek alvast enthousiast.

Oculus Rift begon als een nieuw bedrijf dat het levenslicht zag dankzij een Kickstartercampagne. Enkele weken geleden kocht Facebook het jonge bedrijf op, wat niet naar ieders zin was. Wanneer de Oculus Rift uitkomt, en of de paardrijsimulator bij de lancering beschikbaar zal zijn, blijft een groot vraagteken.

Overname of niet, iedereen die de kans krijgt om met de virtualreality-headset te spelen lijkt erg enthousiast. Sommigen misschien zelfs te enthousiast, zoals deze Rus die het virtuele aspect van virtuele realiteit lijkt te betwijfelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business