Nieuws

Video: Maak je eigen PiPhone

De Raspberry Pi als telefoon: mooi ziet hij er niet uit, maar een hobby is ook iets waard. Leer hier hoe je er zelf één in elkaar knutselt.

De Raspberry Pi is een veelzijdig ding. Wie graag prutst met technologie kan met de minicomputer, die uit één circuitbord en enkele uitgangen bestaat, heel wat verwezenlijken. Dat bewijst Dave Hunt, die zijn exemplaar omtoverde tot een heuse telefoon.

Om zijn telefoon te maken kocht Hunt, naast de Raspberry Pi, enkele andere onderdelen zoals een scherm, een Sim900 GSM/GPRS module en een batterij. In totaal kostte het ding ongeveer 160 dollar.

[related_article id=”161563″]

Hoewel de gsm een touchscreen heeft, zijn de functies erg rudimentair. De PiPhone dient vooral om te bellen, en dat lukt perfect. Het toestel is niet echt mooi, niet handig en het wordt aangenaam warm, maar desalniettemin is de PiPhone een knappe prestatie die menig hobbyist zal waarderen.

Een concurrent voor de iPhone zal Hunts PiPhone niet snel worden. Of de man eerst het toestel bouwde en daarna de naam bedacht, dan wel andersom, is niet bekend.

Wie zelf aan de slag wil kan al heel wat met deze video. Hunt is bereid de broncode die hij gebruikte te uploaden voor iedereen die geïnteresseerd is. Op deze website lees je meer over Hunts project.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business