Nieuws

Gelekte video van HP toont Android-laptop

Een gelekte video toont de HP Slatebook: een kleurrijke 14 inchlaptop die draait op Android. Een droombeeld, of krijgen Chromebooks concurrentie uit onverwachte hoek?

Volgens een gelekte video die opgepikt werd door Notebook Italia zou HP binnenkort de eerste "Androidbook" voorstellen. De Slatebook 14 HP is volgens dat filmpje een standaardformaat 14 inchlaptop die toch op Android draait.

De laptop zou een quadcore Nvidia Tegra-processor aan boord hebben, met waarschijnlijk 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar via een SD-kaartsleuf. Het scherm is dan weer een 14 inch, full HD-touchscreen van 1920 bij 1080 pixels. Het filmpje geeft niet aan op welke versie van Android de machine zou gaan draaien, maar het gaat zo te zien om Android 4.2 of 4.3 met vrije toegang tot alle Google Play-apps.

[related_article id=”161563″]

De video benadrukt verder nog het extra slanke (duidelijk dunner dan de 20 mm van de Slatebook X2), kleurrijke, en lichte ontwerp, en de Beats Audio-speakers. Verder kan de oplettende kijker nog vaststellen dat de typische aanraaktoetsen van Android behouden werden op het scherm, maar dat ze ook te vinden zijn op het toetsenbord, in plaats van de gebruikelijke Windowstoets.

Ten slotte laat het filmpje ook nog duidelijk de verschillende uitgangen zien: een powerjack, drie USB-poorten, een HDMI-connector, een hoofdtelefoonjack en sleuven voor een MicroSD- en simkaart. Vooral die laatste zijn opvallend: de implicatie is dat deze laptop zijn eigen mobiele dataconnectie aan boord zal hebben.

De vraag is natuurlijk of iemand geïnteresseerd is in een Androidlaptop die zich niet laat omtoveren tot een tablet, zoals bij de bestaande hybride Androidlaptops wel het geval is. Het zou in elk geval een van de meer eigenaardige producten in zijn segment worden.

Deze informatie is niet bevestigd door HP. Het kan dus nog steeds gaan om een creatieve vervalsing van iemand die echt een hekel heeft aan Chromebooks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business