Nieuws

OneDrive for Business breidt uit naar 1 TB per gebruiker

Om OneDrive for Business interessanter te maken voor ondernemingen breidt Microsoft de opslagcapaciteit van de cloudopslagdienst standaard uit naar 1 terabyte per gebruiker.

Het team van Microsoft OneDrive for Business voegt extra"s toe om ondernemers te prikkelen gebruik te maken van de cloudopslagdienst.

In een bericht van 28 april met de titel Thinking outside the box (waarschijnlijk een referentie naar de concurrerende diensten Dropbox en/of Box) kondigt het team van OneDrive for Business het volgende aan:

[related_article id=”161452″]

  • Een toename van de standaard opslagcapaciteit in OneDrive for Business van 25 GB naar 1 TB per gebruiker.
  • De toevoeging van 1 TB opslagruimte voor OneDrive for Business per gebruiker als onderdeel van het Office 365 ProPlus-abonnement.
  • Assistentie van Microsoft bij het migreren naar OneDrive for Business (het bericht gaat niet in op wat Microsoft specifiek biedt op dit vlak, maar een woordvoerder laat weten dat belangstellenden contact op kunnen nemen voor meer details).

Standalone
In maart 2014 kondigde Microsoft aan dat OneDrive for Business (voorheen bekend als SkyDrive Pro) beschikbaar zou worden als onderdeel van een aantal bestaande Office 365-plannen en als standalone dienst – iets wat niet het geval was bij SkyDrive Pro.

De standalone versie gaf ondernemingen 25 GB opslagruimte per medewerker met de optie om extra ruimte te kopen, offline synchroniseren en toegang van meerdere apparaten. De nieuwe standaard opslagcapaciteit is vergroot naar 1 TB.

Office 365
Alle Office 365-abonnementen waar OneDrive for Business onderdeel van is, krijgen standaard 1 TB opslagruimte. Wanneer de uitbreiding voor nieuwe en bestaande klanten daadwerkelijk gebeurt is nog niet helemaal duidelijk. “Klanten komen vanaf vandaag in aanmerking, maar net zoals bij onze services-updates duurt de uitrol van deze nieuwe functie een paar maanden.”

“De cloud breekt muren af tussen mensen en informatie. Voorkom dat je een nieuwe set eilanden bouwt in de lucht. Zorg dat je beschikt over een oplossing om informatie te delen en bestanden te synchroniseren om je verder te helpen”, besluit vicepresident John Case in de blogpost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business