Nieuws

Samsung verkoopt minder Galaxy-telefoons

Samsungs telefoonverkoop daalt, een teken dat de smartphonemarkt in het Westen stilaan verzadigd is.

Samsungs verkoop van mobiele telefoons boert achteruit. Het bedrijf deelt mee dat de vraag naar smartphones met vier procent terug is gevallen.

De omzet voor de afdeling daalde naar een nog steeds schappelijke 28 miljard euro. Daar staat tegenover dat de smartphonebouwer efficiënter werd: Het winstpercentage steeg met 18 procent in vergelijking met drie maanden geleden.

[related_article id=”161563″]

De daling van de telefoonverkoop brengt Samsung niet meteen in moeilijkheden. Afgelopen kwartaal draaide de elektronicagigant een mooie 5,4 miljard winst.

Samsung heeft veel van z’n groei te danken aan het succes van de Galaxy-smartphones, maar de concurrentie in de sector wordt er niet minder op. Verder daalt de vraag naar slimme gsm’s in het Westen. “Dat duidt er op dat de wereldmarkt voor smartphones stilaan volgroeid raakt”, vertelt marktanalist Andrew Milroy aan de BBC. “De explosieve groei die bedrijven als Samsung in de laatste jaren kenden loopt stilaan terug.”

Samsung richt zijn pijlen daarom op nieuwe, jongere markten, met goedkopere modellen. In het Oosten is nog veel potentieel, al krijgt het bedrijf ook daar te maken met pittige concurrentie, onder meer van Xiaomi en Huawei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business