Nieuws

AMD bouwt eigen ARM-processor

AMD heeft de ARM-architectuurlicentie bemachtigd. Het bedrijf werkt aan een eigen ARM-processor, die binnen twee jaar het levenslicht moet zien.

AMD kondigde tijdens de Core Innovation-persconferentie in San Francisco aan een ARM-architectuurlicentie bemachtigd te hebben. Concreet wil dat zeggen dat het bedrijf hard aan het werk is om zijn eigen ARM-processor te ontwikkelen.

Veel wil de technologiegigant niet kwijt over de nieuwe chip. We weten alleen dat het ding voorlopig de naam K12 draagt, en onder meer voor servers bedoeld zal zijn.

Jim Keller, hoofdarchitect bij AMD, verklaart hoe het bedrijf de concurrentie de loef wil afsteken als het over het ontwikkelen van ARM-chips gaat. Volgens hem is de ervaring die AMD al heeft, met servers maar ook met x86-architectuur, een enorm voordeel: “AMD brengt 64-bitexpertise en patenten, ontwikkeld voor x86, naar ARM. Dat is uniek in de wereld.”

Hij benadrukt dat het bedrijf zich niet zomaar op ARM stort zonder enige voorbereiding. “De ontwikkeling van de K12-processor maakt deel uit van een stappenplan”, verduidelijkt de chipkoning. “We bouwden al heel wat expertise op met ARM, onder meer met de ontwikkeling van de Seattle-SoC’s”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business