Nieuws

Chromebook van Lenovo heeft flexscherm

Weer twee nieuwe Chromebooks erbij om uit te kiezen, dit keer van Lenovo. De N20p heeft een scherm dat achterover kan buigen.

Tot nu toe heeft Lenovo voornamelijk Chromebooks geproduceerd voor educatieve doeleinden. Onlangs heeft de laptopkoning echter twee modellen aangekondigd voor de gemiddelde consument, waaronder de N20p Chrome met een scherm dat 300 graden achterover kan buigen.

Lenovo heeft al een aantal Windows-laptops met een flexscherm. De nieuwe Chromebook met een aanraakscherm lijkt hier heel erg op. Het scherm kan zo ver naar achter gebogen worden dat de N20p kan staan, de tentmodus zoals Lenovo het zelf noemt.

[related_article id=”152275″]

Het is niet mogelijk om het scherm helemaal door te duwen zodat de achterkant de onderkant van de Chromebook raakt, dan lijkt het apparaat meer op een tablet. De Yoga 11e Chromebook kan dit wel.

Specificaties
De N20 Chrome is hetzelfde als de N20p, maar zonder touchscreen en het flexibele scherm. Beide Chromebooks draaien op een Intel Celeron-processor. Volgens Lenovo gaan de apparaten na elke oplaadbeurt tot acht uur mee.

De Chromebooks hebben allebei een 11,6-inchscherm met een standaard resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Daarnaast beschikken ze over wifi, bluetooth 4.0 en tot 16 GB interne opslagruimte.

Randapparatuur
De N20 en N20p wegen respectievelijk 1,27 en 1,41 kilo. Randapparatuur kan aangesloten worden op een van de twee USB-poorten, audio in-/output en de 2-in-1-kaartlezer (SD/MMC). Je kunt maximaal 4 GB intern geheugen hebben op de Chromebooks.

De afmetingen van beide modellen zijn 295 mm bij 212 mm bij 17,9 mm. De webcam van 1 megapixel is niks bijzonders, maar hij is goed genoeg om mee te beeldbellen.

Krimpende verkoop Windows-laptops
Van alle grote laptopfabrikanten is Lenovo de laatste in de rij die Chromebooks lanceert voor de consument. Dit kan een gevolg zijn van de krimpende verkoop van Windows-laptops, de belangrijkste productlijn van het bedrijf.

De N20 Chrome is vanaf juli beschikbaar voor een beginprijs van 279 dollar. De N20p Chrome volgt iets later in augustus. De verkoopprijs voor dit model start bij 329 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business