Mobistar klaar voor sneller 4G+

Mobistar heeft met succes zijn tests met 4G+ in Mechelen afgerond en snelheden boven 200 Mbps genoteerd.

Mobistar heeft met succes zijn eerste tests met LTE-Advanced, of 4G+, uitgevoerd. Die technologie belooft een theoretische maximumsnelheid van 300 Mbps.

De operator heeft de tests uitgevoerd over het hele grondgebeid van Mechelen en gebruikte daarvoor een combinatie van de eigen 4G-frequenties 1800 MHz en 800 MHz. Door beide frequenties te combineren kan het spectrum efficiënter worden ingezet, waardoor hogere snelheden en een beter bereik in gebouwen mogelijk wordt. De tests werden uitgevoerd met apparatuur van Huawei en er werden snelheden tot 213 Mbps download en 41 Mbps upload bereikt.

“De 4G+-technologie is de toekomt van mobiel breedband en laat toe om een nieuwe stap te zetten op vlak van flexibiliteit en prestaties voor de eindgebruiker,” zegt Gabriel Flichy, Chief Network Officer van Mobistar.

Mobistar zal de nieuwe technologie daarom overal waar mogelijk implementeren en het aanbod commercialiseren van zodra er 4G+-compatibele toestellen op de markt te verkrijgen zijn en de nationale dekking voldoende homogeen is om een goede klantenervaring te kunnen aanbieden. Eerder dit jaar heeft ook concurrent Base al succesvolle tests uitgevoerd met 4G+.

Mobistar zit momenteel midden in een transformatieproces dat zal toelaten om zijn positie op de telecommarkt te versterken. Dat is ook nodig want de operator blijft mobiele klanten verliezen. Naast de verdere uitrol van zijn 4G-netwerk en de experimenten met 4G+, wil Mobistar dit jaar ook van start gaan met een internet- en tv-aanbod via de kabel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business