Nieuws

Ruim ongewenste software snel op

Het gebeurt maar al te vaak dat gratis software allerlei potentieel ongewenste programma's mee op je systeem zet. Daar wil je natuurlijk liever weer vanaf. AdwCleaner helpt je daarbij met een paar muisklikken.

Het is altijd wel opletten geblazen wanneer je gratis software downloadt en installeert. Niet alleen kan er malware schuilgaan achter zo’n programma.

Een scan met een service als virustotal.com is sowieso altijd aangeraden. Maar in het kielzog van zulke software kunnen er zich ook zogenoemde POP’s bevinden (potentieel ongewenste software). Die krijg je in één keer weg met AdwCleaner.

[download_file]

AdwCleaner hoef je niet eens te installeren: een dubbelklik op het exe-bestand volstaat om het programma op te starten. Via de knop Deïnstalleren haal je zelfs het exe-bestand weer weg, mocht je dat willen. Vervolgens druk je de knop Scannen in en een paar tellen later weet je al of je systeem POP’s bevat en zo ja, welke en waar.

[related_article id=”160534″]

Het programmavenster is namelijk opgedeeld in een reeks tabbladen, waarbij op elk tabblad een ander ‘type’ POP’s is verzameld. Zo speurt AdwCleaner naar malwaregerelateerde diensten, mappen, bestanden, snelkoppelingen, registersleutels en – waarden, en invoegtoepassingen voor alle populaire browsers. Via de Report-knop krijg je hier overigens  een handig overzicht van in één tekstbestand.

Wil je alle gedetecteerde POP’s, adware, toolbars en browserkapers in één keer kwijt, dan volstaat een druk op de knop Verwijderen. Zijn er toch bepaalde items die je liever behouden ziet, vergeet dan niet eerst het vinkje naast die items weg te halen!

Na de scan wil AdwCleaner je systeem herstarten, iets wat ook gebeurt zodra je hier op OK drukt. Je slaat dus het best eerst alle geopende documenten veilig op. Na de herstart opent AdwCleaner automatisch een logbestand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business