Nieuws

De handigste kantoorapps voor Windows Phone 8

Met deze praktische apps uit de Windows Phone Store wordt je werkdag heel wat makkelijker te regelen. Ook als je niet op kantoor bent.

Met deze kantoorapps kan je beter in contact blijven met je collega"s, deel je razendsnel documenten en houd je je taken en uitgaven onder controle als je op locatie bezig bent.

Office Remote

[related_article id=”161563″]

Office Remote verandert je smartphone in een afstandsbediening die hem laat samenwerken met Microsoft Office op je pc. Met de app bedien je Word Excel, en Powerpoint van de andere kant van de kamer, zodat je tijdens presentaties bijvoorbeeld vrij kan rondwandelen en toch het scherm kan blijven bedienen.

Je kan een Powerpoint-presentatie starten vanop je telefoon, een (virtuele) laserpointer gebruiken, de volgende slide op je kleine scherm bekijken voor je ook op het grote scherm vooruitspringt, naar slides springen en video"s afspelen die je in de presentatie hebt ingebed. Je kunt ook de timer en de sprekersnotities bekijken.

In Excel kan je dan weer inzoomen op een spreadsheet, afwisselen tussen verschillende bladen en grafieken, en pivot-tabellen en filters gebruiken. In Word kan je door een document scrollen of naar specifieke secties of commentaren springen.

Om gebruik te kunnen maken van de app moet je pc bluetooth hebben en moet je de desktop-extensie voor Office Remote installeren.

Prijs: gratis.

Box

Box geeft je 10 GB gratis opslagruimte en laat je al je bestanden opslaan, beheren en bewerken – waar je ook bent, van op eender welk toestel.

Met Box heb je altijd toegang tot je bestanden en kan je ze ook met iedereen delen. De dienst ondersteunt meer dan honderd bestandstypes en heeft ingebouwde viewers voor pdf"s, Powerpoint- en Word-bestanden om je documenten te kunnen bewerken en presenteren.

Prijs: gratis.

Metro Mail

Metro Mail is een e-mailclient van derden voor Windows Phone die alle belangrijke Gmail-functies aan boord heeft, inclusief instant notificaties. Metro Mail laat je ook meerdere bestanden uit je Onedrive-account aan mails bevestigen en verschillende tegelkleuren selecteren voor elke account.

Tile counts worden over al je toestellen gesynchroniseerd. Gmail-gebruikers vinden ook ondersteuning voor inbox-tabs en krijgen een server-side zoekfunctie.

Prijs: 1,49 dollar.

My Expenses

My Expenses helpt je om je uitgaven te beheren als je onderweg bent. Je kan uitgavenposten aanmaken voor meerdere rekeningen en alle transacties onderverdelen in categorieën. Als een bepaalde transactie steeds terugkomt – zoals bij maandelijkse kosten – kan je die automatisch laten herhalen.

Je kunt je data exporteren als een csv-bestand, of uploaden naar Dropbox. Uitgaven die je op een bepaalde datum hebt ingevoerd kan je laten samenvatten per maand of per jaar, beginnend op die datum en met een vooruitblik naar de komende (geplande) uitgaven.

Prijs: gratis.

Office Lens

Office Lens is een scanner-app waarmee je foto"s kan nemen van whiteboards of krijtborden. De app maakt foto"s van notities op een bord of van documenten leesbaar met OCR (als ze geschreven zijn in het Engels, tenminste) en bewaart ze in Onenote of bij je foto"s.

Je kan zo notities van een vergadering delen en digitale kopieën maken van afgedrukte documenten, visitekaartjes of posters. De app knipt foto"s ook automatisch bij en verwijdert lichtvlekken en schaduwen in Whiteboard-modus; in Document-modus past hij automatisch de kleuren aan.

Prijs: gratis.

Skype

Met Skype op Windows Phone pleeg je gratis video- en stemtelefoontjes en kan je chatten met vrienden en familie. Je kunt bellen over 3G en wifi. Als je de app sluit, krijg je meldingen van binnenkomende berichten of oproepen.

Prijs: gratis.

Tasks

Tasks helpt je om je projecten te plannen, organiseren, en om de vooruitgang ervan in de gaten te houden. De app synchroniseert met Microsoft Exchange 2007 en nieuwer, en geeft je meldingen en herinneringen voor taken die afgewerkt moeten worden. Je kunt ook synchroniseren met Office 365 en Telerik Cloud.

Je kunt taken, projecten en categorieën aanmaken en delen over verschillende toestellen; ook kan je foto"s en gesproken memo"s aan taken toewijzen.

Prijs: gratis.

Teamviewer

Met Teamviewer bedien je je computer – Windows, Mac, of Linux – op afstand. Handig als je de pc"s van familieleden moet herstellen of als je op kantoor een document van je thuiscomputer wil plukken zonder ruzie te maken met je firewall of proxyserver.

De app gebruikt Wake On LAN om je computer aan te schakelen of te rebooten. Verder gebruikt hij 256 bit-AES sessie-versleuteling en 2048 bit-RSA Key Exchange. Als je klaar bent, kan je je pc van op afstand weer vergrendelen.

Prijs: gratis.

Weave

Weave is een RSS-lezer die je feeds en artikels in de cloud bewaart, zodat je ze op elk Windows 8- of Windows Phone 8-toestel kunt raadplegen. Je kunt ook artikels in Onenote of Pocket bewaren. Alle artikels die als gelezen gemarkeerd worden op het ene toestel, zullen ook zo aangeduid worden op alle andere toestellen.

Als je een artikel aanduidt als favoriet, kan je het vanuit eender welke Weave-client bekijken.

Prijs: 9,99 dollar; er is ook een gratis versie met advertenties.

Yammer

Yammer is een chat- en communicatie-app waarmee je verbonden kan blijven met de mensen en informatie die je op kantoor nodig hebt. Je kan ermee samenwerken, overleggen, en ideeën uitwisselen. Je kunt ook door de conversaties en projecten van je bedrijf browsen en vragen stellen.

Verder kan je ook in groepen werken en push-berichten ontvangen op je toestel. Office- en pfd-bestanden open je gewoon met de ingebouwde apps van je toestel.

Prijs: gratis.

Youlu Card Reader

Youlu Card Reader leest visitekaartjes in en scant ze op je toestel. Je kunt de ingescande kaartjes dan bekijken in de app of in de cloud. De app ondersteunt meerdere talen en je kan je kaartjes organiseren in groepen en doorsturen naar anderen.

Prijs: gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business