Nieuws

Android ontvangt geen sms van iPhone

Apple moet voor de rechter verschijnen vanwege een bug in de iPhone die tekstberichten naar Androidgebruikers doet verdwijnen.

Wie beslist om zijn iPhone vaarwel te zeggen ten voordele van een splinternieuw Androidtoestel houdt er maar beter rekening mee dat berichten van andere iPhones misschien niet aankomen.

Een bug in het iMessagesysteem van Apple zorgt ervoor dat de telefoonnummers van voormalige iPhonegebruikers onbereikbaar worden voor iPhones.

[related_article id=”158256″]

iMessage is een exclusieve iPhonedienst die het mogelijk maakt om sms"jes via wifi te versturen. De wifiberichten integreren naadloos met gewone berichtjes in de iPhone-app, maar ze zijn natuurlijk gratis. Het huidige probleem lijkt veroorzaakt te worden door de manier waarop iMessage met telefoonnummers van andere iPhones omgaat. Zelfs wanneer iemand overschakelt naar een Androidtoestel blijft iMessage denken dat het telefoonnummer aan een iPhone gebonden is.

Resultaat: sms"en worden naar een gedeactiveerde iPhone gestuurd. De verzender krijgt te horen dat zijn sms goed verzonden is, terwijl de ontvanger in het ongewisse blijft. De bug bestaat al een hele tijd, maar Apple onderneemt geen stappen om het probleem te verhelpen.

Rechter
Andrienne Moore, een voormalige iPhonebezitster uit Californië, kocht recentelijk een Samsungsmartphone en werd het slachtoffer van de softwarefout. Zij vindt dat Apple nalatig is, en sleept het bedrijf voor de rechter. Ze hoopt de rechtszaak tot een zogenaamde class-actionzaak te verheffen. Dat is een zaak waarbij andere gedupeerden met hetzelfde probleem zich kunnen aansluiten. Of ze geld eist, en hoeveel dat zou zijn, is nog niet geweten.

Weinig verrassend weigert Apple commentaar te geven. Een mogelijke oplossing voor wie slachtoffer is van het probleem is iMessage deactiveren alvorens je de simkaart in je nieuwe Androidtoestel steekt. Wie nog wel een iPhone heeft kan jou als contact verwijderen en opnieuw toevoegen. Beide oplossingen lijken echter maar af en toe te werken.

Androidapplebugimessageiphonemobielnieuwsrechterrechtszaaksamsungsms

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen