Nieuws

Google koopt maker van vertaalapp Word Lens

Google neemt Quest Visual, de maker van de populaire fotovertaal-app Word Lens over. Om dat te vieren is de app voorlopig gratis.

Google koopt Quest Visual, de ontwikkelaar van de futuristische vertalingsapp Word Lens.

Word Lens is een app die live tekst vertaalt via de camera van je telefoon. Hou je toestel voor een bord met bijvoorbeeld Spaanse tekst erop, en je ziet onmiddellijk op je smartphone hoe dat bord er in het Engels zou uitzien.

[related_article id=”158901″]

De app werkt met alle tekst die in duidelijke drukletters is geschreven. Erg handig voor wanneer je op vakantie bent kop noch staart aan de menukaart kan krijgen.

Voorlopig werkt Word Lens met een handvol aan talen, zoals Spaans, Portugees en Duits. Vertalen gaat enkel van en naar het Engels. Nu Google Quest Visual onder zijn vleugels neemt zal daar vermoedelijk spoedig verandering in komen. De technologie van Word Quest gecombineerd met de vertaaldatabase van Google Translate opent immers heel wat perspectieven. Hoeveel Google betaalt voor Quest Visual weten we niet.

De app Word Lens was gratis te downloaden, maar taalpakketten kostten extra. Om de overname te vieren stelt Quest Visual voorlopig echter de hele app gratis ter beschikking, inclusief alle taalpakketten. Word Lens is te downloaden voor Android, iOS en Google Glass, via de respectievelijke appwinkels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business