Nieuws

Dell XPS 11

Voordelen
Bloedmooi scherm
Dun
Autonomie
Nadelen
Verschrikkelijk 'touch'-toetsenbord
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De XPS 11 is geen netbook zoals de naam doet vermoeden, maar wel een 11,6 inch tablet met een vast toetsenbord onder.

Toen Dell me opbelde om de XPS 11 te testen, had ik me verwacht aan een kleine netbook met topspecificaties. Daar staat XPS namelijk meestal voor. Wat blijkt? De XPS 11 is helemaal geen netbook, of een laptop. Het is een tablet, maar dan wel eentje met een vast toetsenbord onder.

Je klapt de XPS 11 open als een laptop, maar je kan het scharnier 360 graden kantelen om het toetsenbord te verbergen. Net als de Yoga-reeks van Lenovo, maar deze keer met een klein 11,6 inch aanraakscherm.

Het scherm steelt de show met zijn haarscherpe resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Ongezien scherp voor zo’n ‘klein’ scherm. Helaas kan Windows 8.1 hier nog niet echt optimaal mee werken.

Ondanks zijn kleine formaat weegt de XPS 11 toch 1,13 kg. Daarvoor krijg je wel veel stevigheid terug. Bovendien ziet de XPS 11 er prachtig uit, met zijn soft touch carbon-afwerking en aluminium chassis.

De meest vreemde keuze zit hem uiteindelijk in het toetsenbord. Die heeft aanraaktoetsen, dus geen echte toetsenslag. Na twee weken gebruik went het nog steeds niet. Dan nog liever een heel dun, slecht toetsenbord, dan dit. Vreemde hersenkronkel van Dell, want met een gewoon toetsenbord lijkt me dit het ideale toestel om overal mee te nemen. Dun, licht, stevig afgewerkt, een prachtig scherm, en een autonomie bij licht gebruik van net geen 8 uur. Een gemiste kans.

Specificaties Dell XPS 11:

  • CPU: Intel Core i5-4210Y
  • RAM: 4 GB
  • GPU: Intel HD 4200 Graphics
  • Opslag: 128 GB SSD
  • Scherm: 11,6"; aanraakscherm; 2.560 x 1.440 pixels
  • OS: ?Windows 8.1

Benchmarks:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business