Nieuws

Google komt met tablet met 3D-beeldvorming

Googles nieuwste tablet gaat waarschijnlijk volgende maand in productie. Hij zal volgens de Wall Street Journal een dubbele camera en infrarood-dieptesensors bevatten.

Volgens de Wall Street Journal pakt Google binnenkort uit met een nieuwe tablet met geavanceerde beeldvormingsmogelijkheden, die preciezere 3D-beelden van objecten kunnen vormen.

De 7 inchtablet zal twee camera"s aan de achterkant hebben, in combinatie met infrarode dieptesensors en geavanceerde software, volgens anonieme bronnen. Volgens diezelfde bron zou het bedrijf van plan zijn de tablet volgende maand in productie te brengen, beginnend met vierduizend prototypes.

[related_article id=”158901″]

De tablet is een onderdeel van Googles Project Tango, dat geleid wordt door de Advanced Technologies and Projects-groep – een van de erfenissen van de overname van Motorola.

Het uiteindelijke, en behoorlijk ambitieuze, doel van Project Tango is om smartphones de mogelijkheid te bieden om realistische 3D-mapping uit te voeren en zo virtuele ervaringen te creëren als de gebruiker door de echte wereld beweegt. De sensors van het toestel maken daarvoor meer dan 250 miljoen 3D-metingen per seconde, om zo een 3D-model van de omgeving op te bouwen.

De mogelijkheden van deze technologie zijn erg gevarieerd: je zou een kamer kunnen opmeten voor je meubels gaat kopen door er gewoon met je telefoon doorheen te wandelen, of een kamer in een virtual reality-gameruimte veranderen. Maar het systeem zou bijvoorbeeld ook blinden kunnen helpen door onbekende gebouwen te bewegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business