Samsung wil Minority Report-achtig horloge maken

Een patentaanvraag van Samsung laat een smartwatch zien die je bestuurt met vingerbewegingen zonder het scherm aan te raken.

Voor een volgende generatie van slimme horloges lijkt Samsung verder te kijken dan aanraakschermen. De blog Sammy Today ontdekte acht tekeningen voor patentaanvragen om smartwatches te bedienen via externe sensoren.

Een daarvan is een aanraaksensor die in het polsbandje zit. Een andere sensor zit in de camera, waardoor je het horloge kan bedienen door bewegingen in de lucht te maken. Nog een derde sensor zou zelfs specifieke bewegingen herkennen van de hand waaraan je het horloge draagt.

[related_article id=”161563″]

Nog een ander patent refereert naar een “draaibaar element rond het aanraakgevoelige scherm”, wat dus zou betekenen dat je ook met de kast van het horloge bepaalde functies zou kunnen gebruiken.

Prioriteit geven
De verschillende bedieningsmogelijkheden worden gekoppeld aan een chip (de gesture priority decoder) die bepaalt aan welke bewegingen de meeste aandacht gegeven moet worden. Het horloge zou ook bepaalde taken van de chip aan “aparte computers” kunnen doorgeven, waarschijnlijk aan je smartphone of tablet.

Dit doorschuiven van taken gebeurt ad hoc, door de gesture priority decoder de complexiteit van de taken te laten bepalen op basis van hoe het horloge wordt bediend.

Ook opmerkelijk is dat de patentaanvraag een rond scherm op het horloge laat zien, net zoals ook de Motorola Moto 360 er een heeft. Tot nu toe had geen enkele smartwatch van Samsung een rond scherm. Deze patenten werden al in augustus 2013 ingediend, dus dat hoeft niet automatisch te betekenen dat Samsung vanaf nu ronde schermen gaat gebruiken.

Oplossing voor te kleine schermen
Met de nieuwe patenten lijkt Samsung het gebruik van smartwatches een stuk gemakkelijker en intuïtiever te willen maken. Dat is nodig ook: veel eigenaars klagen immers dat het scherm van de huidige horloges veel te klein is om als fatsoenlijk aanraakscherm te dienen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business