Nieuws

Nokia gaat veilig breedband ontwikkelen

Nu de telefoonafdeling aan Microsoft verkocht is wil Nokia zich toespitsen op het ontwikkelen van veilige mobiele breedbandoplossingen.

Nokia start volgende maand met een nieuwe afdeling die zich zal bezighouden met het ontwikkelen van veiligere mobiele breedbandproducten. Sinds de verkoop van de telefoonafdeling zijn de activiteiten in de netwerksector de grootste bron van inkomen voor het Finse bedrijf.

“De nieuwe beveiligingsafdeling zal experts van over het hele bedrijf verenigen met het doel robuuste telecommunicatiebeveiliging te ontwikkelen”, aldus Marc Rouanne, hoofd van mobiel breedband.

[related_article id=”161452″]

“Nokia zal de telecommunicatie-industrie blijven aanmoedigen om in dialoog te treden en kennis te delen op het vlak van beveiligingsonderzoek”, gaat Rouanne verder. Zelf zal het bedrijf daartoe openbronsoftware ontwikkelen.

Dat Nokia het meent met telecomunnicatiebeveiliging blijkt uit de oprichting van het beveiligingscentrum voor mobiel breedband, in Berlijn. Daar test het bedrijf de veiligheid van toestellen in realistische omgevingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business