Nieuws

Samsung en IMEC ontwikkelen nieuw gezondheidsplatform

Samsung introduceert nieuwe hard- en software, gericht op ontwikkelaars, met als doel toekomstige gadgets uit te rusten met nieuwe capaciteiten voor het monitoren van je gezondheid.

Samsung zet in op de toekomst van op gezondheid georiënteerde wearables met een groots nieuw project. Het bedrijf introduceert een open softwareplatform en referentiehardware gericht op ontwikkelaars. De hardware heeft de vorm van een polsband uitgerust met een nieuwe sensormodule, en krijgt de naam Simband. Op het vlak van software laat Samsung SAMI op de wereld lost: een softwareplatform in de cloud dat sensordata van Simband verzameld voor analyse.

Samsung wil met het project nieuwe sensoren ontwikkelen die onder meer stoffen in de lucht meten en het glucoseniveau in het bloed van de drager van een wearable opvolgen. Daartoe roept de multinational de hulp in van de universiteit van San Fransisco, maar ook van het Belgische IMEC. Dat Leuvense nanotechnologiebedrijf zal mee nieuwe functies ontwikkelen en testen.

Start-ups
Dat Samsung het meent met gezondheid blijkt verder uit de oprichting van het Samsung Digital Health Challenge investeringsfonds. Daarin deponeerde het bedrijf 50 miljoen dollar bedoeld voor start-ups die gezondheidstechnologie willen ontwikkelen voor het nieuwe platform.

De resultaten van het werk met Simband en SAMI verschijnen op termijn in smartphones en wearables van Samsung, maar voorlopig is de doorsnee consument er nog niet mee geholpen. Simband is namelijk niet te koop voor het grote publiek, enkel ontwikkelaars krijgen toegang. Zodra nieuwe gezondheidsapps en sensors in voegen zijn hoeven we niet in te zitten met onze privacy, benadrukt Samsung nog. Gezondheidsdata blijft van de gebruiker en wordt nooit doorgespeeld aan derden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business