Nieuws

Beheer je servers vanuit één interface

Heb je verschillende servers onder je beheer en wil je die ook op afstand kunnen bereiken? Met Remote Desktop Manager is het mogelijk die allemaal vanuit eenzelfde interface te beheren, ongeacht het gebruikte protocol of de tool.

Heb je verschillende servers draaien, thuis of op je werk, dan is de kans groot dat je die ook op afstand wilt kunnen beheren. Daar bestaan genoeg oplossingen voor. Remote Desktop Manager zorgt er echter voor dat je die servers allemaal vanuit eenzelfde interface kunt bereiken, ongeacht de tool of dienst die je voor de verbinding gebruikt.

Het mag duidelijk zijn: lang niet iedere gebruiker heeft servers draaien die hij ook nog eens op afstand wil kunnen bereiken. Maar bij wie dat wel het geval is zal Remote Desktop Manager zich al snel tot een onmisbare tool weten te ontpoppen.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Standaard start de tool op met alle functies geactiveerd, maar na dertig dagen komen de extra’s van de Enterprise-versie te vervallen en val je automatisch terug op de gratis basisversie. De exacte verschillen tussen beide vind je op de website van de producent.

De gratis editie van het programma ondersteunt diverse remote connectietypes, waaronder Windows Extern Bureaublad en Hulp op Afstand, Citrix, Teamviewer en PC Anywhere. De Enterprise-editie voegt daar onder meer nog Windows Azure RDP, Hyper-V, diverse varianten van VNC, LogMeIn en (S)FTP, SSH en Telnet aan toe.

Je kunt dus verschillende connecties instellen en die (tegelijkertijd) openen. Elke connectie komt dan in een apart tabblad terecht. Wie veel connecties onder zijn beheer heeft, kan de meest gebruikte overigens in een favorietenlijst onderbrengen. Handig zijn ook de ingebouwde tools die je remote op je servers kunt loslaten, zoals (continue) ping, poortscan, traceroute en netstat. Afhankelijk van je serverconfiguratie kun je ook tools als WoL, event viewer inzetten en een inventory report opvragen.

afstanddownloadsrdpremoteremote desktop managerserversoftwareWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals