Nieuws

RSS-lezer Feedly wordt afgeperst door hackers

Feedly is momenteel slachtoffer van een DDoS-aanval. De hackers eisen dat de rss-lezer geld betaalt voordat ze de aanval stopzetten.

Feedly is momenteel slachtoffer van een DDoS-aanval. De hackers eisen dat de RSS-lezer geld betaalt voordat ze de aanval stopzetten.

Feedly is al enkele uren moeilijk bereikbaar omdat de RSS-dienst wordt bestookt door hackers die via een DDoS-aanval de servers van het bedrijf plat trekken. Bij dit soort aanvallen sturen hackers enorme hoeveelheden data naar de servers van hun slachtoffer, waardoor die het verkeer uiteindelijk niet meer aankunnen en onbereikbaar worden voor gebruikers.

[related_article id=”161920″]

In een blogpost schrijf Feedly dat de aanval wordt opgeëist door hackers die geld proberen te ontfutselen van de internetdienst. Feedly is daar niet op ingegaan en werkt momenteel samen met zijn netwerkleveranciers om de aanval te bestrijden. In de blogpost wordt benadrukt dat er geen gebruikersgegevens bedreigd worden door de aanval.

Feedly zegt bovendien dat ze niet het enige slachtoffer zijn van de hackers, wat doet vermoeden dat de DDoS-aanval op Evernote van gisteren door dezelfde groep is uitgevoerd. Er is echter geen officiële bevestiging van Evernote dat ook zij zouden zijn afgeperst door de aanvallers.

Update 12/06/2014: Feedly heeft de aanval onder controle gekregen en de dienst is sinds vannacht weer beschikbaar via de website en mobiele apps. Het bedrijf benadrukt nogmaals dat gegevens van gebruikers ten allen tijde beschermd waren tijdens de aanval. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business