Nieuws

Anonymous opent DDoS-aanvallen op WK-websites

Anonymous is ontevreden over de FIFA en de organisatie van het WK in Brazilië. Daarom opent de groep hackers de aanval op websites die gerelateerd zijn aan het mondiale voetbaltoernooi.

Diverse websites die te maken hebben met het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië zijn donderdagmiddag slachtoffer geworden van een DDoS-aanval, slechts enkele uren voor de aftrap van het mondiale toernooi.

De officiële website van de Braziliaanse overheid voor het WK is meer dan een dag offline geweest, net als de websites van enkele staten in het land. Hackcollectief Anonymous heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanvallen.

[related_article id=”161920″]

Meer dan 60 websites
De groep hackers publiceerde een lijst met meer dan zestig websites die ze succesvol offline gehaald hebben en dat ook enige tijd zijn geweest, waaronder de website van muziekgigant Universal Music.

Publieke figuren die volgens de hackers de regering ondersteunen en het WK een warm hart toedragen, liggen ook onder vuur. Bij verschillende artiesten, onder wie Caetano Veloso, Mariana Aydar en Filipe Catto, is de oorspronkelijke inhoud van de website vervangen door anti-FIFA-berichten. Of de pagina"s zijn helemaal offline gehaald.

Hack bij ministerie
Vorige maand werd ook al het interne communicatiesysteem van het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Relaties gehackt en is er mogelijk vertrouwelijke informatie gestolen.

Hoewel Anonymous die aanval niet rechtstreeks geclaimd heeft, staat er een video op Youtube die de hack verantwoordt en duidelijk ongenoegen laat blijken over het WK.

Cyberaanvallen
Al in februari kondigden de hackers aan dat ze diverse cyberaanvallen aan het voorbereiden waren voor tijdens het wereldkampioenschap voetbal. De DDoS-aanvallen zijn daar slechts onderdeel van, net als het schenden van websites en het stelen van data.

Anonymous laat weten de aanvallen door te zetten. De groep publiceert regelmatig updates op Twitter met de hashtags #OpHackingCup en #OpWorldCup.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business