Nieuws

Installeer apps voor Firefox OS ook op Android

Mozilla heeft met Open Web Apps een techniek om apps die voor Firefox OS ontwikkeld zijn één op één over te zetten naar andere besturingssystemen. Nu ook naar Android.

Mozilla heeft de termijn voor zijn Open Web App verlengd, een manier om apps om meerdere systemen te laten werken. Gebruikers van Firefox voor Android zijn nu in staat om apps vanaf de Firefox Marktplaats te installeren en deze te laten werken als een normale Android-app.

“Als ontwikkelaar kun je nu je eigen Open Web App bouwen voor Firefox OS-apparaten en daarnaast miljoenen gebruikers van Firefox voor Android bereiken zonder dat je ook maar één lijn in je code hoeft aan te passen”, is in een verklaring te lezen.

Mobiele systemen
Mozilla heeft al pakketten met Firefox OS-apps gemaakt voor Windows, OS X en Linux-desktop. De nieuwste aankondiging laat weten dat het bedrijf zich nu ook gaat richten op mobiele besturingssystemen.

“We willen heel graag ondersteuning voor Open Web Apps op iOS-apparaten, maar op dat besturingssysteem heb je nu nog niet de optie om een op Gecko gebaseerde browser te installeren. Die heb je nodig voor het laten werken van de Open Web Apps”, laat Mozilla weten.

Samenwerking
Mozilla werkt samen met Apache Cordova, voorheen bekend als PhoneGap, om de pakketten met Firefox OS-apps op iOS te laten draaien. 

Eind vorige week maakte het bedrijf tevens twee nieuwe samenwerkingsverbanden bekend met hardwarepartners om Firefox OS-apparaten te lanceren in India. Hetzelfde geldt voor Chunghwa Telecom, maar dan in Taiwan.

appsfirefox osmozillanieuwsopen web apps

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals