Nieuws

Draagbare Steam Machine komt in 2015

Een videofilmpje op Youtube laat een glimp zien van een draagbare Steam Machine waarmee je onderweg spelletjes kan spelen.

Er bestaan al wel wat varianten van de Steam Machine van Valve, zowel in grote als in kleinere machines, maar een draagbare versie zat daar nog niet bij. Tot nu, want op Youtube is een filmpje opgedoken van de Steamboy.

De Steamboy heeft veel weg van de Steam Controller-joypad die Valve ooit zelf ontwikkelde, maar dan met een ingebouwd lcd-scherm. De lay-out van de knoppen doet denken aan een Xbox-controller, maar hij heeft ook de dubbele touchpads van de originele Steam Controller. Pittig detail: de Steam Controller van Valve wordt momenteel door het bedrijf helemaal opnieuw ontworpen om hem beter te maken. Waardoor sommige hardwarepartners van het bedrijf dan maar een Steammachine lanceren zonder die controller en zonder het Steam OS.

[related_article id=”160734″]

Makers: (voorlopig) onbekend
Wie er precies achter de Steamboy zit, is niet meteen duidelijk, maar het team achter het apparaat heeft helemaal niks te maken met Valve. De website The Escapist kon van hen toch al wat informatie ontfutselen. De Steamboy zal uitgerust worden met een quadcorechip, 4 GB RAM, 32 GB werkgeheugen op een SD-kaartje en een aanraakscherm van 5 inch groot. Hij kan verbinding maken met netwerken via 3G en wifi. De spelcomputer zal een stuk minder krachtig worden dan een reguliere pc, maar moet toch in staat zijn om “de meerderheid van de spelletjes op Steam te draaien”.

3G of 4G?
Het zal nog wel een tijdje duren eer de Steamboy op de markt komt. In 2015 zou hij in de winkelrekken moeten liggen. Het is dan misschien te verwachten dat hij tegen die tijd uitgerust wordt met 4G in plaats van 3G. De makers hebben immers nog wel wat tijd om dat te implementeren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business