Nieuws

Microsoft dwingt tot patch Internet Explorer 11

Wie de update voor Internet Explorer 11 uit april niet heeft geïnstalleerd, krijgt van Microsoft geen patches meer.

Computergebruikers met een Windows 7-pc die het in april nalieten om een bepaalde update te installeren voor Internet Explorer 11, worden door Microsoft voortaan uitgesloten van veiligheidsupdates. Een eerste patch (van 10 juni) is al aan hun neus voorbij gegaan. In het bijhorende document doet Microsoft de nieuwe politiek uit de doeken.

De maatregel is geen primeur voor Microsoft. In mei kregen gebruikers van Windows 8.1 ook al te horen dat ze moesten updaten naar Windows 8.1 Update 1 om nog toekomstige verbeteringen te ontvangen. De nieuwe regel voor Windows 7 geldt wel alleen voor Internet Explorer, niet voor het hele besturingssysteem.

[related_article id=”161452″]

Extra tijd voor zakelijke gebruikers
Voor zakelijke gebruikers die Windows Server Update Services, Intune of System Center Configuration Manager gebruiken, geldt de nieuwe regel vanaf 12 augustus. Ook bij de uitsluiting van bepaalde Windows 8.1-gebruikers kregen bedrijven wat extra tijd van Microsoft om zich te organiseren.

Waarschijnlijk is de IE-update van april zo belangrijk dat Microsoft nieuwe gebruikers zo veel mogelijk wil ‘dwingen’ om de patch te installeren. Bij Windows 8.1 Update 1 zei het bedrijf ook dat dit vanaf nu de basisversie was waarop alle toekomstige patches zouden gebaseerd zijn. Het zou kunnen dat dit ook voor deze versie van IE 11 geldt.

Weinig uitleg
In tegenstelling tot bij de regel met Windows 8.1 legt Microsoft niet publiekelijk uit waarom het dit doet. Dat is opmerkelijk, want de meeste gebruikers lezen de bijhorende updatedocumenten niet en zouden dus misschien niet eens weten dat ze geen updates meer krijgen. Die documenten zijn over het algemeen ook bedoeld voor IT-personeel. Om precies te begrijpen dat je geen updates meer krijgt, moet je al vrij goed beslagen zijn in computerjargon.

De meeste gebruikers stellen hun computer wel zo in dat alle updates automatisch binnengehaald worden, maar soms wil dat proces wel eens foutlopen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business