Nieuws

Bak je eigen robot

Onderzoekers van het MIT werken aan een systeem waarmee we binnenkort robotjes kunnen printen en bakken in onze eigen oven.

Een groep onderzoekers aan het MIT, geleid door Daniela Rus, dromen van 3D-geprinte, afbakbare robots – met behulp van zelfvouwende materialen.

In feite werkt het team aan twee verschillende toepassingen. De eerste bestaat uit zelfvouwend plastic, waarmee een 3D-vorm gecreëerd kan worden uit een 2D-patroon door een paar perfect geplaatste inkepingen. Als het vel zelfvouwend plastic verhit wordt, neemt het vervolgens automatisch de gewenste vorm aan. Zoals die van een robot in de bovenstaande foto.

Het tweede onderdeel van het project draait dan weer rond de binnenkant van zo’n robot: het team werkt aan een methode om plooibare elektrische onderdelen – resistors, inductors, sensors, enzovoort – te vervaardigen uit zelfvouwende, met de laser voorgesneden materialen. Deze componenten kunnen de organen en spieren van de robot vormen.

In een nieuwsbericht zegt Rus te dromen van een hardware compiler, “waartegen je gewoon kan zeggen: ‘Ik wil een robot die met mijn kat speelt’, of, ‘ik wil een robot die de vloer poetst’, waarna de machine uit zo’n specifiek verzoek een volledig werkend toestel kan opbouwen.”

Met de methodes die Rus en haar team ontwikkelden, is het al mogelijk om van een 2D-afbeelding naar een 3D-object te gaan. Het probleem dat nu zal moeten worden bekeken, is hoe de elektromechanische onderdelen en de buitenkant van zo’n robot tot één geheel kunnen worden gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business