Nieuws

Tinker brengt je goedkoper naar de luchthaven

Tinker, een startup die transport van en naar de luchthaven eenvoudiger en goedkoper wil maken, gaat van start in België.

De Nederlandse startup Tinker brengt zijn online transferboekingservice naar België, na een succesvolle lancering in Nederland en Duitsland.

Tinker belooft om transport van en naar de luchthaven beter en goedkoper te laten verlopen. "We hebben reeds een aantal boekingen gedaan in België en we bemerkten twee opvallende zaken: het openbaar vervoer is duurder dan in bijvoorbeeld Nederland en de prijzen op de parking van Belgische luchthavens behoren tot één van de hoogste in Europa," vertelt Rob van Strien, directeur en oprichter van Tinker, in een persbericht.

De startup stelt zich als doel om de verplaatsing van en naar de luchthaven "een deel van de vakantie te maken" door het aanbieden van een persoonlijke deur-tot-luchthavenservice. Na het boeken van hun vlucht kunnen reizigers via www.tinker.travel meteen ook transport naar en van de luchthaven boeken en vooraf betalen. Ze genieten dan van gelijkaardige vroegboekkortingen die ook op vliegtuigvluchten wordt aangeboden.

Volgens Tinker kunnen reizigers op die manier 50 tot 85 procent besparen op de kosten voor hun verplaatsing van en naar de luchthaven in vergelijking met reguliere taxikosten of het openbaar vervoer. Het bedrijf maakt geen gebruik van eigen taxi"s, maar reserveert met behulp van algoritmes de goedkoopst mogelijke rit bij bestaande, regionale taxibedrijven.

Tinker is sinds eind 2012 actief en heeft ondertussen al meer dan 72.000 passagiers vervoerd. De startup rijdt van en naar de luchthavens van Brussel, Antwerpen, Oostende-Brugge, Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Weeze en Düsseldorf. De luchthaven van Charleroi wordt binnenkort ook nog aan het lijstje toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business