Nieuws

Hybride laptop breekt voorlopig nog niet door

Uit de voorspellingen van analysebedrijf IDC kun je concluderen dat de pc-industrie op het verkeerde paard wedt. Het marktaandeel voor 2-in-1-apparaten vertoont in ieder geval tot 2018 nagenoeg geen groei.

Het is de verwachting dat vooral de wat goedkopere verbonden apparaten de markt tot en met 2018 domineren. Dat betekent dat de verkoop van de hybride tablet-laptop voorlopig weinig progressie laat zien. Dit is op te maken uit cijfers van het IDC.

Het aantal verkochte intelligente apparaten nadert in 2018 de 1,8 miljoen. Smartphones gaan hierbij aan kop, maar het IDC baseert zijn cijfers voor 2-in-1-apparaten op een mager eerste kwartaal. Tussen nu en 2018 gaan er waarschijnlijk 2,4 miljoen intelligente verbonden apparaten over de toonbank.

[related_article id=”161563″]

Mobiliteit
IDC beweert dat de aanpak waarbij mobiliteit centraal staat de markt domineert. Dat staat als een paal boven water. Uit de gegevens het IDC kun je de conclusie trekken dat de pc-industrie op het verkeerde paard wedt met het concept van laptop en tablet in één. 

Desondanks blijven bedrijven zoals Microsoft producten zoals de Surface lanceren. Er is dus wel een markt voor die hybride apparaten. De vooruitzichten zijn alleen vrij somber met weinig groei.

In onderstaande afbeelding kun je zien dat in 2018 voor elke pc ook zes smartphones verkocht worden.

Een andere conclusie die je kunt trekken is dat opkomende markten zoals China, India en Brazilië vanaf nu de groei gaan domineren. Het gevolg hiervan is dat de focus steeds meer komt te liggen op toestellen voor 200 dollar of minder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business