Nieuws

De cloud vraagt om tweetrapsbeveiliging

Nu Microsoft alles naar de cloud verplaatst, is het tijd om cloudbeveiliging serieus te nemen. Tweefactorauthenticatie speelt daar een sleutelrol in.

Softwarebedrijven bieden hun producten steeds vaker in de cloud aan. Een gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet meer voldoende als beveiliging daarvoor.

Deze statische authenticatiegegevens worden immers regelmatig gestolen: denk maar eens na hoe vaak je al gevraagd bent om je wachtwoord te veranderen op een sociaal netwerk of een andere clouddienst.

[related_article id=”161920″]

Tweefactor
Eén methode om de risico’s te verminderen is tweefactorauthenticatie. Dan wordt bijvoorbeeld een sms aan je gestuurd met een willekeurig getal of krijg je een geautomatiseerd telefoontje dat je de code verstrekt. Die tweede code geef je dan bij het inloggen in naast je gebruikersnaam en wachtwoord om te bevestigen dat jij het bent.

Microsoft begon die methode vorig jaar te ondersteunen. Ook Google, Facebook en Twitter bieden allemaal al een tijdje tweefactorauthenticatie aan voor veiligere toegang tot hun clouddiensten.

Of ze het nu willen of niet, systeembeheerders krijgen in hun dagelijks werk te maken met clouddiensten, zeker nu Microsoft zijn Azure en Office 365 pusht. Tweefactorauthenticatie is een belangrijke sleutel voor een veiliger ervaring van de cloud en om te voorkomen dat bedrijfsgegevens in handen van onbevoegden vallen.

In samenwerking met Smartbiz.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business