Nieuws

Nokia lanceert slimme launcher voor Android

Nokia's Z Launcher wil je Androidtelefoon beter doorzoekbaar maken, zodat je sneller de app vindt die je nodig hebt.

Nokia mag zijn telefoonafdeling dan wel aan Microsoft hebben overgedragen, maar dat houdt de Finnen niet tegen om zelf telefoonsoftware te bouwen. Zo bewijst de nieuwe Z Launcher voor Android.

Met de Z Launcher wil Nokia je telefoon beter doorzoekbaar maken, zodat je sneller de app vindt die je op een gegeven moment nodig hebt. “Zodra je Z Launcher opstart, begint het te leren welke apps je gebruikt doorheen de dag en brengt het automatisch de apps naar boven die je op een gegeven moment het meest waarschijnlijk nodig hebt,” klinkt het in een blogpost.

[related_article id=”161563″]

Daarnaast introduceert Nokia ook Scribble, een functie in de launcher waarmee je je hele smartphone kan doorzoeken door letters op het thuisscherm te tekenen. Op basis daarvan krijg je een overzicht van relevante apps, contacten, taken, enzovoort. Hoe vaker je de functie gebruikt, hoe beter ze zal kunnen voorspellen wat je zoekt.

Nokia lanceert Z Launcher in een gelimiteerde bèta om de applicatie te verfijnen. Wie de app wil uitproberen kan daarvoor terecht op deze website. De launcher is geoptimaliseerd voor de Nexus 5, Galaxy S5, S4, S3, Moto X, HTC One en Sony Xperia Z1, maar werkt ook op andere Androidtoestellen. Nokia hoopt Z Launcher in de komende maanden publiek beschikbaar te maken.

Nokia is recent een grote transformatie ondergaan, nadat het zijn mobilofonietak aan Microsoft heeft overgedragen. Het Finse bedrijf bouwt niet langer zelf telefoons, maar houdt zich wel nog bezig met netwerkinfrastructuur, locatiedienst Here en de uitbating van een uitgebreid patentenportfolio. De ontwikkeling van apps zou een nieuwe bron van inkomsten kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business