Nieuws

Android Auto is Google Now voor je wagen

De nieuwe release Android L komt tegelijk met de aankondiging van Android Auto, een interface speciaal ontworpen voor in auto's.

Google heeft woensdag Android Auto getoond op de I/O-conferentie in San Francisco. Het is een speciaal ontworpen interface van Android voor in auto"s.

Android Auto is contextueel bewust, dus het weet wanneer jij in je auto zit. Dan presenteert het een versimpelde versie van de nieuwe Android L-interface om minder aandacht te trekken. Android Auto draait op je mobiele apparaat, maar laat de interface zien op een aanraakscherm in het dashboard van je auto. De gebruiker kan er dan mee aan de slag middels het scherm of via spraakopdrachten.

[related_article id=”158901″]

Rijgewoontes
Als de interface van Android Auto bekend voor komt dan is dat omdat de techniek heel veel lijkt op Google Now. Wanneer Android Auto verbindt met het scherm in je wagen toont het automatisch informatie die relevant is voor jouw rijgewoontes.

Dit wordt gebaseerd op informatie die Google en Google Now al van je weten. Dus wanneer je om 17 uur instapt kan het zomaar zijn dat je zo maar de snelste route naar huis te zien krijgt met de verwachte reistijd. Bevestig dat je dit wil en je kunt vertrekken. Onderin het scherm heb je snelkoppelingen om snel te springen tussen navigatie, telefoon, muziek en instellingen.

Spraakopdrachten
Verder wordt het mogelijk om via een knopje op je stuur of op het scherm opdrachten met je stem te geven aan Android Auto. De bestuurder kan ook via spraak reageren op sms-berichten en e-mails. De commando"s zijn herkenbaar van Google Now.

De bestuurder kan bijvoorbeeld met een druk op de knop Google Voice Search activeren en Android Auto de route vragen naar het dichtstbijzijnde café. Het werkt precies hetzelfde met muziek. Zeg “Luisteren naar Meat Loaf” om alle muziek van die artiest op te roepen in Google Play Music en vervolgens af te spelen via het audiosysteem van de auto.

Automotive Alliance
Omdat Android Auto op je telefoon staat krijgt hij automatisch updates. Daarnaast heeft het dezelfde voordelen en zoekoptimalisatie als het nieuwe Android L. Het is voor derde partijen mogelijk aan te haken via de software development kit (SDK).

Google stelt dat veertig autofabrikanten en leveranciers samenwerken in de Open Automotive Alliance, die achter Android Auto staat. De SDK komt binnenkort beschikbaar voor ontwikkelaars en later dit jaar voor het publiek als onderdeel van de aanstaande release van Android L.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business