Nieuws

Edpnet zet Fritzbox-modem in op VDSL-netwerk

Bijna twee jaar na de eerste aanvraag halen Edpnet en AVM de officiële VDSL-certificering van Belgacom binnen voor de Fritzbox-modem.

Edpnet en AVM kondigden in oktober 2012 aan dat ze een intentieverklaring bij Belgacom en het BIPT hadden ingediend om de Fritzbox 7360 officieel te laten erkennen als VDSL-modem op het netwerk van Belgacom. Die certificering is nu binnen.

Edpnet is het eerste Belgische telecombedrijf dat zo"n certificaat binnenhaalt, waardoor de Fritzbox 7360 en 7490 de eerste alternatieve modems worden op het VDSL2-netwerk. Dat brengt een aantal mogelijkheden met zich mee voor Edpnet: ze kunnen hun modems bijvoorbeeld vectoring-technologie laten toepassen, wat de snelheid op de lijn gevoelig kan verhogen.

Naast een hogere snelheid leveren de Fritzbox-modems ook extra functionaliteit, zoals geïntegreerde telefooncentrales en speciale ondersteuning voor smartphones als afstandbediening voor verlichting of muziek. Voor bedrijven zijn er ook VPN-mogelijkheden om onder meer thuiswerkers meteen met het bedrijfsnetwerk te verbinden. De Fritzbox 7490 voegt daar nog ondersteuning voor de wifi ac-standaard aan toe.

"De mogelijkheid om een modem van onze keuze in te zetten, geeft edpnet meer flexibiliteit, waardoor wij onze klanten een betere dienstverlening kunnen bieden", zegt Joachim Slabbaert, COO bij Edpnet. Voor gebruikers is meer keuze natuurlijk altijd een goede zaak – het is dan ook mogelijk dat andere telecomaanbieders het voorbeeld van Edpnet zullen volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business