Nieuws

Eerste glimp van de controller voor Android TV

Google kondigde vorige week Android TV aan. Vandaag is een foto van de controller voor het entertainmentplatform opgedoken.

Google kondigde vorige week op zijn I/O-conferentie Android TV aan. Met dit nieuw platform wil Google entertainment en games naar je smart-tv brengen.

Vandaag is een foto die is gemaakt door een bezoeker van I/O opgedoken. Daarop is voor het eerst de controller die bij de Android TV hoort te zien.

[related_article id=”158901″]

Artem Russakovskii was bij de conferentie aanwezig en plaatste een foto van de doos van Android TV inclusief controller op zijn Google Plus-pagina.

De controller ziet er redelijk standaard uit en bevat alle onderdelen die je zou verwachten van een fatsoenlijke gamecontroller. Naast de normale knoppen en analoge sticks heeft de controller een glossy uiterlijk en zitten er vier ledjes op de voorkant, waarschijnlijk om het spelernummer aan te duiden. Ook op de schouderknoppen zitten lampjes, maar waar die voor dienen is nog niet bekend.

De controller moet via Android TV ook gaan werken op smartphones of tablets, maar is natuurlijk bedoeld voor gebruik op het grote scherm. Het platform moet gaan draaien op losse settopboxen, maar kan ook worden ingebouwd in smart-televisies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business