Nieuws

Eerste privacyveilige Blackphones zijn verscheept

Iedereen die een Blackphone heeft besteld kan er vanaf vandaag eentje in de bus verwachten. Wie dat nog niet deed, moet nog even wachten.

Heb je het gevoel dat Barack Obama meeluistert met de telefoongesprekken naar je grootmoeder? Of zijn het laatavondgeprekken met je ex die beter niet in de handen van de NSA vallen? Misschien is het wel gewoon een principekwestie, en wil je buitenlandse mogendheden de kans niet geven om jouw interessante telefoonconversaties zomaar mee te beluisteren.

Indien je zo wakker ligt van je privacy bestelde je waarschijnlijk al een Blackphone. De Blackphone werd begin dit jaar onthuld en is een samenwerking tussen Silent Circle en Geeksphone. In de nasleep van de Snowden-affaire begrepen beide partners maar al te goed dat er een vraag zou komen naar veilige, privacybeschermende telefoons.

[related_article id=”158578″]

Een Blackphone draait op PrivOS, een besturingssysteem gebaseerd op Android maar een stuk veiliger. De website Ars Technica testte een vroeg exemplaar van de Blackphone en stelde vast dat er inderdaad erg weinig data werden vrijgegeven in vergelijking met een gewoon toestel, al is geen gsm nooit 100 procent veilig.

Prijzig

De Blackphone is niet goedkoop: je betaalt er ondanks de matige technische specificaties 629 dollar voor. De 2 GHz Nvidia Tegra 4i CPU en de 1 GB aan RAM doen vermoeden dat de Blackphone misschien wat overgewaardeerd is, maar dat is zonder de bijkomende beveiligingssoftware gerekend.

Bij de prijs van het toestel zit immers een abonnement van twee jaar voor Silent Phone en Silent Text apps inbegrepen. Die apps coderen je communicatie. Daarbovenop krijg je de Kismet Smarter Wi-Fi manager, die je wifigeschiedenis verborgen houdt voor hotspots. Ook een jaarabonnement op de VPN-dienst Disconnect is inbegrepen. Een speciale Blackphone-firewall en een functie voor wissen van op afstand maken je telefoon helemaal spionagebestendig.

Vanaf vandaag worden bestelde Blackphones verscheept. Europa is eerst aan de beurt, de VS volgt later. De pre-orders waren echter heel populair en snel uitverkocht, dus wie er niet op tijd bij was zal moeten wachten tot 14 juli voor een tweede bestellingsronde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business