Apple neemt topman van horlogefabrikant in dienst

Apple heeft de voormalige verkoopdirecteur van Tag Heuer in dienst genomen. Hoogstwaarschijnlijk om de lancering van de iWatch mee klaar te stomen.

Patrick Pruniaux, de vicepresident Sales & Retail van het Zwitserse horlogemerk Tag Heuer, werkt voortaan voor Apple. Dat heeft Jean-Claude Biver van het luxeconglomeraat LVMH, waartoe Tag Heuer behoort, gezegd tegen CNBC. Ook Reuters bevestigt dit.

“Als het een rechtstreekse concurrent was geweest, had ik me een beetje verraden gevoeld”, aldus Biver. “Maar als hij naar Apple gaat, is dat een geweldige ervaring voor hem.” Hij voegde eraan toe dat Zwitserse horlogebouwers Apple voortaan maar goed in de gaten kunnen houden.

[related_article id=”158256″]

“De iWatch zal hetzelfde statussymbool worden als heel wat andere Apple-producten, zeker in het begin”, meent Biver. “Persoonlijk denk ik dat het een bedreiging is voor onze industrie en we mogen niet afwachten met onze armen gekruist.”

Modetoppers in trek bij Apple
Waarschijnlijk zal de iWatch in september of oktober gelanceerd worden door Apple. Reuters rapporteerde vorige maand dat Apple de fabrikant Quanta had ingehuurd om de horloges vanaf juli beginnen te bouwen. Het persagentschap ontdekte ook dat Apple de handelsnaam iWatch in Japan heeft geregistreerd. Op het laatste WWDC repte Apple met geen woord over een slim horloge, maar verschillende hints duiden er wel op dat de lancering niet veraf meer kan zijn.

Pruniaux is ook niet de eerste topper uit de luxesector die naar Apple trekt. De Belg Paul Deneve, die van Yves Saint Laurent komt, ging al in juli aan de slag bij het Californische merk en in oktober werd Angela Ahrendts binnengehaald, de voormalige CEO van Burberry, om de verkoopoperaties te leiden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business