Android KitKat is groter dan Gingerbread

Voor het eerst sinds de lancering heeft Android 4.4 KitKat een groter marktaandeel dan het bijna vier jaar oude Gingerbread.

Naar goede gewoonte heeft Google de maandelijkse distributiecijfers van de verschillende Androidversies vrijgegeven.

Android 4.4 KitKat is voor het eerst sinds de lancering in oktober vorig jaar groter dan het vier jaar oude Gingerbread (2.3). De nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem zag zijn groei wel lichtjes krimpen ten opzichte van de voorbije maanden.

[related_article id=”158901″]

Volgens de officiële cijfers heeft KitKat vandaag een marktaandeel van net geen 18 procent. Daarmee volgt het op een tweede plaats na Jelly Bean, dat nog altijd op meer dan de helft van alle Androidtoestellen draait, maar wel zo’n 2 procent heeft moeten inboeten ten opzichte van vorige maand. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Jelly Bean in feite drie verschillende versies omvat: Android 4.1.x, 4.2.x en 4.3. Van die drie is 4.1.x nog altijd de grootste.

Gingerbread, zeg maar het Windows XP van Android, zakt naar een derde plaats maar blijft vasthouden aan een marktaandeel van om en bij de 15 procent. Ice Cream Sandwich (4.0) volgt op een vierde plaats met 12,3 procent en Froyo (2.2) sluit het lijstje af met een marktaandeel van minder dan 1 procent. Versies ouder dan Android 2.2 worden niet mee in de metingen opgenomen, maar dat aandeel is verwaarloosbaar klein.

Ondertussen staat er al een opvolger voor Android 4.4 KitKat in de coulissen te wachten. Google heeft vorige maand tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O de sluier gelicht van het nieuwe Android L en reeds een Developer Preview beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Een algemene beschikbaarheid van Android L volgt naar alle waarschijnlijkheid in het najaar, samen met de lancering van nieuwe Nexus-hardware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business