Nieuws

Kritieke Flash-update voor Windows, Mac en Linux

Softwarebedrijf Adobe patcht een zwakke plek in Flash die hackers in staat stelt controle te krijgen over computers waarmee websites als eBay, Tumblr en Twitter zijn bezocht.

Adobe kwam dinsdag met een kritieke update voor Flash Player. Deze patch is gericht op een zwakke plek in de beveiliging van het programma. Hackers kunnen de kwetsbaarheid misbruiken om gebruikers van populaire websites als eBay, Tumblr, Twitter en Instagram lastig te vallen.

De update brengt Flash naar versie 14.0.0.145 en is bedoeld voor Windows, Macintosh en Linux. Volgens veiligheidsblogger Michele Spagnuolo waren hackers voor deze patch in staat cookies te stelen die gebruikers nodig hebben voor authenticatie op duizenden websites.

[related_article id=”161920″]

“Deze update dicht een zwakke plek die een aanvaller kon misbruiken om controle te krijgen over een beïnvloed systeem”, schrijft Adobe in een bulletin.

Probleem oplossen
Veel van de geraakte websites, zoals Tumblr en Twitter, hebben hard gewerkt om het probleem aan hun zijde al op te lossen. Ook de update van Adobe draagt hieraan bij. Tot nu toe zijn er nog geen gevallen bekend waarbij de kwetsbaarheid ingezet is, maar dat wil niet zeggen dat hackers niet hun best doen om het te misbruiken.

Adobe kent het hoogste dreigingsniveau toe aan de zwakke plek en adviseert gebruikers van Windows, Macintosh, Linux en Adobe AIR-producten om de update zo snel mogelijk te installeren. Mensen die Google Chrome en Microsoft Internet Explorer gebruiken in Windows 8 ontvangen de update automatisch. Wil je toch een handmatige update doen? Dan kun je deze vinden in het Adobe Flash Player Download Center.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business