Nieuws

Wedstrijd: de pc van de toekomst

HP gaat op zoek naar de pc van de toekomst. Hoe zal de computer er anno 2024 volgens jou uitzien? Doe mee en maak kans op een laptop.

Er zit volop leven in de pc. Doemdenkers leken ervan overtuigd dat de traditionele computer zal worden verstoten door tablets, smartphones en binnenkort ook wearables, maar ondertussen zien we net heel wat innovatie en vernieuwing gebeuren in deze productcategorie.

De lancering van Windows 8 en de almaar aan populariteit winnende tablets hebben er toe geleid dat pc-fabrikanten zijn beginnen experimenteren met hybride toestellen die het beste van twee werelden – de laptop en de tablet – combineren, terwijl het aanraakscherm nieuwe vormen van interactie met je computer mogelijk maakt.

HP heeft innovatie altijd hoog in het vaandel gedragen, in 1983 bracht het als eerste reeds een computer met aanraakscherm op de markt, en ook nu weer neemt de fabrikant een voortrekkersrol in de zoektocht naar nieuwe vormfactoren voor de pc, die aansluiten op de hedendaagse realiteit. Zo bespraken we in het verleden reeds de HP Envy Rove 20 All-in-One, zeg maar een uit de kluiten gewassen tablet, en de HP Envy 17 Leap Motion die je bedient met handgebaren.

Ook met de nieuwe HP Pavilion x360 en HP Envy x360, twee laptops die 360 graden om hun as draaien en in een tablet veranderen, of de detachable laptops uit de x2-familie, toont HP hoe het afstapt van het traditionele pc-ontwerp om tegemoet te komen aan de nieuwe noden van de gebruiker. Die zijn wensen zijn vandaag immers verschillend dan tien jaar geleden en zullen er ook in 2024 weer helemaal anders uitzien.

De vraag rijst dan hoe de pc verder zal evolueren. Hoe moet de computer er binnen tien jaar uitzien? Om een antwoord te vinden op die vraag, organiseert HP in samenwerking met ZDNet een wedstrijd voor onze lezers.

Win een HP Spectre 13 x2!

Hoe denk jij dat de computer – in de breedste zin van het woord – er zal uitzien in 2024? Stuur je antwoord in de vorm van tekst (max 1 A4), beeld (max 1 A4) of video (max 1 minuut) naar wedstrijd@zdnet.be en maak kans op een HP Spectre 13 x2. Vermeld zeker ook je adres en telefoonnummer, zodat we je achteraf kunnen contacteren. Alle inzendingen moeten uiterlijk op 15 augustus 2014 binnen zijn. De leukste ideeën zullen door HP worden uitgelicht en krijgen een eervolle vermelding op onze website.

Het algemene wedstrijdreglement kan je hier nalezen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business