Nieuws

Jibo: de huisrobot van de toekomst

Tegenwoordig kan een robot dweilen, stofzuigen, grasmaaien, maar andere taken in huis moet je nog steeds zelf doen. Jibo, een schattig robotje, wil daar iets aan veranderen.

Robots maken zich op om ons leven te veroveren, maar ondanks de toekomstideeën van The Jetsons staan we zover nog niet. Je kan robots het gras laten maaien, stofzuigen en zelfs dweilen, maar extra dingen in het huishouden is voorlopig uitgesloten. Dat gat wil Jibo opvullen, een gloednieuw type robot dat een aantal taken in huis wil automatiseren en tegelijk je beste vriend wil worden.

Vanaf vandaag loopt op Indiegogo een ambitieuze campagne. Met een indrukwekkende groep professoren en technici hebben ze Jibo uit de grond gestampt. Dankzij slimme technieken zoals gezichtsherkenning en zelfs emotioneel begrip geniet je van interactie met de schattige robot. Buiten wat babbelen kan Jibo je notificaties op je smartphone voorlezen, beantwoorden en zelfs je kids bezig houden met leuke bedtijdverhaaltjes. Hij kan je maaltijd online bestellen, het licht inschakelen… Het team heeft alvast veel ideeën. Benieuwd hoeveel we daarvan in het finale product terug gaan zien.

[related_article id=”160734″]

In het leuke filmpje zie je nog talrijke andere toepassingen voor Jibo, zoals een fotomode waar hij continu foto’s neemt van bijvoorbeeld een verjaardagsfeest, zonder dat jij iets moet doen. Dankzij de flexibele constructie oogt Jibo ook heel ‘menselijk’ wanneer hij emoties weergeeft. Ongetwijfeld ook interessant voor toepassingen in rusthuizen. Voorlopig wordt enkel de Engelse taal ondersteund, maar in de toekomst moeten er dat veel meer worden.

Wie verkocht is voor het idee, moet helaas nog wel even geduld uitoefenen. Pas eind 2015 worden de eerste Jibo’s geleverd aan iedereen die via Indiegogo het project heeft ondersteund. Wie Jibo gewoon in de winkel wil kopen, moet wachten tot 2016. Wat kost dit schattige robotje? 499 dollar, en voeg daar voor ons land maar 50 dollar extra bij door de verzendingskosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business