Nieuws

Technologie houdt familie bij elkaar

Technologie maakt ons volgens een groot online onderzoek helemaal niet asocialer, integendeel. Moderne communicatiemiddelen brengen vrienden en familie net dichter bij elkaar.

Technologie heeft soms de slechte naam menselijk contact naar de vaantjes te helpen. Dat denken sceptici toch, maar een rondvraag van Samsung met 5000 respondenten toont aan dat zij de bal misschien wel volledig misslaan.

De Samsung Techonomic Index wordt uitgevoerd in samenwerking met Isos Mori en moet een inzicht bieden in hoe we vandaag leven en met elkaar communiceren. Het onderzoek lijkt aan te tonen dat technologie ons absoluut niet asociaal maakt. Maar liefst 64 procent van de respondenten geeft aan dat technolgie (waaronder smartphones vallen maar ook sociale netwerksites, e-mail enz…) hen net dichter bij hun familie bracht.

Volgens de enquête gebruiken Belgen hun telefoon het meest om te communiceren met familie en vrienden. 81 procent geeft aan te telefoneren met hun naasten, en 74 procent stuurt sms-en, op de derde plaats komen gesprekken in levende lijven. “Technologie helpt ons dus tegemoet te komen aan de eisen van het moderne leven, zoals het leven op verre afstand of lange werkdagen”, aldus Koen Dekoning, Cororate Communication Manager van Samsung.

Postkaartjes

Wat opvalt is dat de moderne communicatiemethoden de oudere varianten verdringen. Slechts twee procent van de ondervraagden geeft aan nog per postkaart te communiceren en geschreven brieven nemen, weinig verrassend, slechts één procent schrijft nog brieven. Die verschuiving vind ook plaats bij de respondenten ouder dan 55. 3,1 van die demografische groep stuurt nog postkaarten, en 2,3 procent schrijft nog brieven. 6,2 procent blijft op de hoogte van het reilen en zijlen van hun vrienden en familie per videogesprek. Dat is opvallend twee procent meer dan ondervraagden tussen de 35 en de 54 jaar oud.

Het valt op dat technologie alle leeftijdscategorieën helpt om in contact te blijven met mensen van wie ze houden. Natuurlijk worden de toestellen ook gebruikt om spelletjes te spelen (62 procent gebruikt zijn elektronica voor ontspanningsdoeleinden), maar sociaal contact blijft toch één van de belangrijkste doelen van nieuwe technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business