Nieuws

Nvidia lanceert spelconsole in tabletvorm

De nieuwe Nvidia Shield, dit keer ontworpen als een aparte tablet en controller, komt uit op 29 juli in de VS en Canada en op 14 augustus in Europa.

De originele Nvidia Shield was een bizarre Android-handheld met ondersteuning voor zowel apps als pc-streaming. Nvidia heeft nu de opvolger klaar: een 8-inch-tablet.

Verwarrend? Wees gerust: het gaat hier niet om een standaard tablet. De nieuwe Shield Tablet speelt games met een aparte controller, kan verbonden worden met een tv en wil de koploper zijn van een generatie tablet-console-hybrides in mobiel gamen.

[related_article id=”160734″]

Een tablet als micro-console: het valt nog te bezien of dat kan werken, maar Nvidia"s nieuwste telg ziet er alvast veelbelovend uit. De Shield Tablet is in eerste instantie een redelijk geprijsde 8 inch Android-tablet, met een onopvallend maar aantrekkelijk zwart design, compacte afmetingen en een binnenwerk dat perfect geschikt is voor alles waar je een Android-tablet zoal voor wil gebruiken.

Het verschil voor gamers zit, zoals altijd, echter aan de binnenkant. De nieuwe Tegra K1-grafische processor moet de prestaties van de Shield Tablet ver boven die van tablets als de iPad Air of Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 duwen. Een beest van een grafische kaart dus, hoewel je de vraag kan stellen of dat zin heeft bij een 8 inch-tablet.

Volgens Nvidia is het antwoord daarop een welgemeende ja, want zij beloven je graphics van het niveau van een Playstation 3 of Xbox 360 op dat kleine scherm, met perfect gerenderde, vloeiende real-time graphics.

Die knappe graphics worden je voorgeschoteld op een mooi, helder IPS LCD-scherm met een resolutie van 1900×1200 pixels. De batterij van de Shield Tablet moet het dan weer tien uur uitzingen als je films kijkt en tot zes uur bij zware games.

De controller koop je apart en lijkt erg op die van de originele Shield handheld, maar dan met een paar fijne extra"s, zoals Android-controleknoppen en een hoofdtelefoon-jack die ook microfoons ondersteunt. De controller verbindt met je tablet via Wi-Fi Direct, wat volgens Nvidia minder lag teweeg brengt dan de gebruikelijke Bluetooth.

Wat kan je spelen op de nieuwe Shield? Allereerst natuurlijk alle Android-games die je maar wil, en een aantal titels zien er prachtig uit op het scherm van deze bijna-console. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de Shield Hub, een app waar je zowat 180 specifiek voor de Shield geoptimaliseerde spellen kan vinden. Die spellen kan je via de Nvidia Console Mode ook doorschuiven naar het grote scherm van je televisie.

Ten slotte kan je ook hier weer games streamen van je pc. Momenteel zijn er zo"n 120 titels ondersteund, die je allemaal in 1080p kan spelen op je Shield Tablet.

Meer zien? CNet kon al eens hands-on gaan met de nieuwe Shield Tablet; het resultaat zie je in het onderstaande filmpje.

De originele Shield blijft trouwens verkrijgbaar en wordt door Nvidia nog steeds gezien als onderdeel van hun consolefamilie. Het toestel zal software-updates blijven ontvangen, en er doen zelfs geruchten de ronde over nieuwe hardware in de toekomst.

Tablet en controller zijn vanaf 29 juli verkrijgbaar in de VS, voor respectievelijk 299 en 59,99 dollar. Er zal ook een 32GB-versie van de tablet bestaan, voor 399 dollar. Vanaf 14 augustus is de nieuwe Shield ook in Europa verkrijgbaar – en hier mag je dollar gewoon vervangen door euro. Wil je er eentje? De pre-orders gaan vandaag open.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business