Nieuws

Office-bestanden bewerken in Google Docs: nieuwe features

Met een kleine maar significant nieuwe functie maakt Google het makkelijker om Office-bestanden te bewerken met zijn eigen Apps, zonder Office.

Vorige maand werd al aangekondigd dat Google werkte aan features om het makkelijker te maken Office-documenten te bewerken in zijn Google Apps-suite. Nu voegt het bedrijf daar nog een paar elementen aan toe.

Zoals veel andere softwarebouwers is Google er al lang geleden achter gekomen dat het waardevol is om zijn platform zo intercompatibel mogelijk te maken. In geval van de online Google Apps, Docs, Sheets, en Slides, houdt dat vooral in vlot samen te werken met Microsofts Office-suite.

[related_article id=”161452″]

Bij de volledige refresh van Google Drive en de bijhorende apps eind vorige maand werden al een aantal features toegevoegd die gebruikers de mogelijkheid bieden om een Office Compatibility-modus te gebruiken. Daarmee kan je in Android en de Chrome-browsers Office-documenten rechtstreeks in Drive bewerken, zonder je bestand te moeten converteren.

Nu wordt die functionaliteit uitgebreid met een klein maar belangrijk feature: gebruikers van Google Docs kunnen nu Suggested Edits toevoegen en getrackte wijzigingen omzetten naar Suggested Edits. Ondersteuning voor mobiel gebruik zou binnenkort ook volgen.

Alle getrackte wijzigingen in een .docx-bestand worden automatisch overgedragen naar Google Docs als Suggested Edits. Gebruikers kunnen vanaf dat moment ook in realtime samenwerken met hun teamleden.

Volgens Google-engineer Alan Warren is dit feature gewoon een logisch stap: zijn bedrijf, zo klinkt het, wil het voor andere bedrijven simpelweg zo eenvoudig mogelijk maken om alle types documenten van op elk toestel te kunnen bewerken.

De nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar in de webversie van Google Docs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business