Nieuws

Samsung stelt Tizen-smartphone voorlopig uit

Tizen, het besturingssysteem dat de concurrentie met Android moet aangaan, komt maar niet uit de startblokken.

Hoewel Samsung de grootste smartphonebouwer ter wereld is, blijft de fabrikant vrijwel volledig afhankelijk van Google. Alle Samsung-toestellen draaien immers het erg populaire Android-besturingssysteem. In een poging meer onafhankelijkheid te verzekeren van de internetgigant werkt Samsung al een hele tijd aan een eigen OS: Tizen.

Tizen moet een volwaardige vervanger voor Android worden, die profiteert van het uitgebreide gamma dat Samsung aanbiedt. Zo lanceerde het Koreaanse bedrijf al tv’s en smartwatches met het eigen OS. De eerste smartphone met Tizen, de Samsung Z, zou in het derde kwartaal van dit jaar in Rusland gelanceerd worden, maar daar komt Samsung nu op terug. De Z moest furore maken tijdens een ontwikkelaarsconferentie in Moskou, maar het toestel wordt geschrapt.

[related_article id=”158901″]

Ondersteuning
Veel uitleg over de plotse terugtrekking van de Z gaf Samsung niet. “Om het Tizen-ecosysteem verder te verbeteren stelt Samsung de lancering van de Samsung Z in Rusland uit”, klinkt het in een mededeling. “Samsung zal actief blijven werken met leden van de Tizen Associatie om het OS en het ecosysteem verder te ontwikkelen.”

Het lijkt erop dat Tizen voorlopig niet voldoende ondersteuning van ontwikkelaars in de wacht sleepte. Hoewel het initiële enthousiasme voor het nieuwe mobiele besturingssysteem wel degelijk bestond, ziet het ernaar uit dat dat enthousiasme bij velen intussen bekoeld is. Of Tizen in telefoons snel het daglicht zal zien, blijft dan ook afwachten. Voorlopig ziet het ernaar uit dat Samsungtelefoons nog allemaal met het vertrouwde Androidbesturingssysteem zullen afgeleverd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business