Nieuws

Nieuwe baas aan het roer van Mozilla

Mozilla krijgt een nieuwe baas, die de grootste uitdaging voor het bedrijf tot nu toe moet overwinnen.

Chris Beard wordt de nieuwe CEO van Mozilla. Dat weet bestuurslid Mitchell Baker te zeggen in een blogpost.

Mozilla, vooral gekend van de populaire browser Firefox, had nood aan een nieuwe CEO toen de vorige, Brendan Eich, een bekrompen figuur bleek te zijn. Eich had geld gedoneerd aan een wetsvoorstel in Californië dat het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht onmogelijk moest maken.

Eich was CEO voor de volle negen dagen, en liet een gat achter dat moest gedicht worden. Chris Beard van zijn kant is een oude getrouwe bij Mozilla. Hij werkte voor het bedrijf in 2004, bij de lancering van Firefox 1.0, waarna hij na een zijavontuurtje bij venturecapitalfirma Greylock Partners in april terug bij Mozilla terecht kwam.

Google

“Gedurende zijn vele jaren dienst bij ons was Beard al verantwoordelijk voor bijna elk aspect van de zaak, inclusief productie, marketing, innovatie, communicatie en community”, aldus Baker. Chris Beard zal niet lang op zijn lauweren kunnen rusten, want er is werk aan de winkel. Mozilla gaat woelige tijden tegemoet nu het advertentiecontract met Google ten einde loopt. De kans dat Google het lucratieve contract, dat instaat voor bijna 90% van de inkomsten van Mozilla, vernieuwt, is nagenoeg nihil.

Beard zal nieuwe bronnen van inkomsten moeten vinden en aanboren voor zijn bedrijf voor het te laat is. Voorlopig zet het bedrijf in op de ontwikkeling van zijn eigen mobiele besturingssysteem: Firefox OS. Of de uitbreiding naar de mobiele wereld genoeg zal zijn om Mozilla te redden blijft een groot vraagteken.

brendan eichceochris beardfirefoxfirefox osmozillanieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals