Nieuws

Antwerpse bushaltes krijgen QR-code

Wie in Antwerpen vaak de tram of bus neemt, kan binnenkort snel realtime reisinformatie opzoeken aan elke halte met de hulp van een QR-code.

Na een succesvol proefproject met 350 haltes worden in september alle haltes van De Lijn in de provincie Antwerpen uitgerust met een QR-code. Enkele maanden geleden kregen de eerste haltes al zo’n tweedimensionale barcode die je met je smartphone of tablet kan scannen. In de barcode zit informatie verwerkt die je rechtstreeks naar de website voert met de realtime doorkomsten van het openbaar vervoer aan jouw halte.

Uit resultaten bleek dat de QR-codes in juni bijna 5000 keer gebruikt werden. Deze maand staat de teller al op 10.900, aldus Antwerps directeur van De Lijn Tom Meeuws in een persbericht van Belga. De reizigers gebruiken de codes niet enkel frequent, ze zijn er ook zeer tevreden over. Reden genoeg dus om de overige 6000 Antwerpse haltes van een barcode te voorzien.

Als de mensen de codes in Antwerpen blijven gebruiken om op te zoeken wanneer hun tram of bus werkelijk passeert, dan zal het project op termijn ook naar andere Vlaamse provincies komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business